Društvo

„Možeš i ti“

Opština Bar je, u saradnji sa Investiciono - razvojnim fondom i Fakultetom za poslovnu ekonomiju u Baru, organizovala edukativni seminar, namijenjen nezaposlenim visokoškolcima, pod sloganom “Možeš i ti”.
 „Možeš i ti“
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik barske lokalne uprave dr Zoran Srzentić, istakao je da je organizovanje ovakvih vidova programa i edukativnih seminara od neprocjenjive vrijednosti za rješavanje problema nezaposlenosti.

„Na zajedničkom smo zadatku sa Fakultetom za poslovnu ekonomiju i Investiciono - razvojnim fondom kako bi mladim ljudima, nakon završenog Fakulteta omogućili da samostalno započnu svoj posao, biznis. Na taj način povećavamo našu bazu, odnosno male i srednje biznise u našoj opštini. Opština Bar će nastojati kao i do sada, da doprinosi stvaranju što boljeg poslovnog ambijenta i otklanjanju biznis barijera “naveo je dr Srzentić.

Predsjednik Odbora Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević poručio je da će ovaj fond podržati dobre biznis planove i ideje sa veoma povoljnim kreditima.

- Želimo da ohrabrimo mlade ljude da pokušaju sami da rješavaju svoju egzistenciju. To je zajednički cilj i Investiciono razvojnog fonda, Opštine Bar i Fakulteta za poslovnu ekonomiju koji obrazuje ljude u tom smjeru. Moramo naći odgovor za veliki broj nezaposlenih sa fakultetskom diplomom. Zato smo kreirali novu kreditnu liniju pod najpovoljnjim uslovima. Riječ je o beskamatnom kreditu, sa grejs periodom od 4 godine i rokom za povraćaj 12 godina – kazao je Vukčević.

Profesor na barskom Fakultetu za poslovnu ekonomiju dr Rajko Novićević istakao je da privreda i ekonomija koje ne budu ulagale u znanje, su unaprijed osuđene na zaostajanje i propast.

Portal Analitika