Košarka

„Vučice“ kreću od Zvezde, Nikšić od Kraljeva

Košarkašice Budućnost Bemaksa u odbranu krune u Regionalnoj ligi krenuće 5. oktobra, kada u Podgorici dočekuju povratnika u ovom takmičenju, ekipu Crvene zvezde, dok će ekipa Nikšića debitovati u najjačem regionalnom takmičenju 12. oktobra, kada u gradu pod Trebjesom stiže, takođe debitant, ekipa Kraljeva.
„Vučice“ kreću od Zvezde, Nikšić od Kraljeva
Portal AnalitikaIzvor

Žrijebom je utvrđen raspored kompletne prve faze, koja će početi 5. oktobra, a imaće i dvadesetodnevnu pauzu zbog reprezentativnih obaveza, s obzirom da se sredinom novembra igra treći ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za razliku od prošle godine, iz obje grupe ovog puta plasiraće se po četiri najbolja tima u proširenu Superligu, u koju prenose međusobno rezultati. Superliga se igra od 18. januara do 8. marta, dok će se fajnal for održati 18. i 19. marta. Podgoričanke će nakon meča sa Zvezdom gostovati sarajevskom Plej ofu, a zatim će u dva vezana meča na svom terenu ugostiti Badel i bugarsku Montanu, dok će na kraju prvog kruga gostovati Celju.

Sa druge strane Nikšić je slobodan u prvom kolu, a takmičenje počinje utakmicom protiv Kraljeva na svom terenu, zatim gostuje Partizanu, pa dočekuje bugarski Beroe i na kraju odlazi u Kranj ekipi Triglava.

ARENA

Portal Analitika