Politika

Šćekić: Od Srđana Milića zavisi dalje jedinstvo SNP-a

Predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekič, pozvao je Srđana Milića da preuzme odgovornost za stanje SNP-a i povuče se sa funkcije predsjednika kako se ne bi desilo da se partija ponovo cijepa. Šćekić je, uoči današnje sjednice Glavnog odbora kazao da Socijalistička narodna partija nije Srđan Milić i da bi to trebalo da bude jasno aktuelnom predsedniku partije.
Šćekić: Od Srđana Milića zavisi dalje jedinstvo SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

"Po statutu, predsednik je sam odgovoran da se stara o jedinstvu partije. Zbog toga bi Milić trebalo da se povuče sam na sjednici Glavnog odbora i da šansu novom rukovodstvu koje bi SNP vratilo na mjesto koje mu objektivno pripada", kaže Šćekić za Pobjedu.

On misli da je sjednica Glavnog odbora, trebala biti zakazana odmah nakon epiloga o Vladi izbornog povjerenja,

"Potrebno je obaviti ključni dijalog o stanju u partiji i strateškim pravcima djelovanja. To stanje nije bolje nakon što je obijen prijedlog SNP-a za učešće u Vladi izbornog povjerenja. Takođe, napominjem da GO nije analizirao veoma loš izborni rezultat u Tivtu", navodi on.

Šćekić, kaže, zamjera Miliću sunovrat političkog rejtinga partije, i to što je ona postala privatno preduzeće i interesna grupacija.

"Od nekad moćnogpolitičkog subjekta sa dvadeset poslanika, spali smo na šest poslanika", dodaje on.

SNP s ozirom na potencijale je trebalo da bude dio vlasti, a to može samo sa novim ljudima na čelu partije, misli Šćekić.

"Ne treba stavljati znak jednakosti između SNP-a i Srđana Milića. Partija nije bilo koji pojedinac, makar to bio predsjednik", zaključuje Šćekić.

 

Portal Analitika