Fudbal

Del Boske zvanično napuštio Španiju

Sada je i zvanično: Visente Del Boske odlazi sa kormila Španije! Mjesec dana prije isteka ugovora, legendarni stručnjak je napuštio klupu Crvene futrije. Poraz od Italije u osmini finala EP je bio i posljednji meč za čuvenog brku na kormilu Furije.
Del Boske zvanično napuštio Španiju
Portal AnalitikaIzvor

Del Boske je sa Španijom osvojio svjetsku titulu u Južnoj Africi 2010. i evropsku krunu u Poljskoj i Ukrajini dvije godine kasnije. Najuspješniji je selektor u istoriji španskog fudbala.

„Bez ikakve dileme nema namjeru da nastavim sa radom u reprezentaciji. Odlazim tako kako dolazim i poslije svima poznatog rezultat na EP. Bio sam srećan ovdje i odlazim bez zamjerki sa bilo čije strane u FS Španije. Nijesu me pitali oko imena mog nasljednika, ali ako me budu pitali iznijeću im svoje mišljenje“, rekao je Del Boske.

Međutim, Del Boskeovo mišljenje neće biti toliko bitno. Španski mediji uvjeravaju da je nasljednik već izabran i da će Del Boskea na klupi naslijediti Hoakin Kaparos, nekadašnji trener Sevilje i brojnih španskih klubova, a u prethodnoj sezoni strateg Granade u kjojoj je smijenjen u januaru. On će kao novi seektor biti predstavljen 19. jula. 

Portal Analitika