Fudbal

EURO: Portugal nakon penala među četiri najbolje! (VIDEO)

Fudbaleri Portugala igraće u polufinalu Evropskog prvenstva! Ronaldo i drugovi su nakon jedanaesteraca savladali Poljsku, nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penal ruletu 5:3!
EURO: Portugal nakon penala među četiri najbolje! (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Poljska je sjajno otvorila meč i povela već u drugom minutu prvim golom Roberta Levandovskog na EURO, ali je u 33. minutu izjednačio 18-godišnji Renato Sančes sjajnim udarcem lijevom nogom sa oko 20 metara.

Rui Patrisio je odbranio šut Jakubu Blaščikovskom u četvrtoj seriji, da bi trijumf opet donio rezervista Rikardo Kvarežma. Portugal je tako bez ijedne pobjede u regularnih 90 minuta na pet mečeva stigao do polufinala EP, đe će igrati sa boljim iz duela u kojem se u petak sastaju Belgija i Vels, u Lilu.

POLJSKA – PORTUGAL 1:1 (0:0), nakon penala 3:5

/Levandovski 2 - Sančes 33/

Marselj

Stadion: Velodrom

Kapacitet: 67.394

Sudija: Feliks Brih (Njemačka)

POLJSKA (4-4-2): Fabijanski – Pišček, Glik, Pazdan, Ježejčik – Blaščikovski, Krihovjak, Maćinski (Jodlovjec od 98), Grosicki (Kapucka od 82)– Milik, Levandovski.

PORTUGAL (4-1-3-2): Patrisio – Sedrik, Pepe, Fonte, Eliseu – V. Karvaljo (Pereira od 96) – Mario (Kvarežma od 80), Sančes, Silva (Mutinjo od 73) – Nani, Ronaldo.

Penali:

Ronaldo 0 – Levandovski 0

Sančes 0 – Milik 0 

Mutinjo 0 – Glik 0

Nani 0 – Blaščikovski X

Kvarežma 0 – /

Portal Analitika