Svijet

Zaplijenjeno 11 tona kokaina

U zajedničkoj akciji italijanske, kolumbijske i američke policije zaplijenjeno je 11 tona kokaina i uhapšena 33 člana mafijaškog lanca koji je prerađivao drogu u Kolumbiji i krijumčario je u Evropu i SAD, saopšteno je na konferenciji za novinare u Rimu.
Zaplijenjeno 11 tona kokaina
Portal AnalitikaIzvor

Veći dio kokaina je zaplijenjen u Kolumbiji, rekao je šef nacionalnog odsjeka za borbu protiv mafije Franko Roberti na zajedničkoj konferenciji sa kolumbijskim i američkim agentima za suzbijanje droga.

Pripadnici mafijaškog lanca su prerađivali kokain u kolumbijskim džunglama, gdje je pronađeno sedam labaratorija, i prokrijumčario ga u Evropu i SAD u kontejnerima u kojima se nalazilo tropsko voće iz zemalja među kojima su i Panama, Kostarika i Dominikanska Republika.

U Kolumbiji su uhapšene 22 osobe, dok su ostali uhapšeni u Italiji.

Hapšenja su sprovedena danas i prethodnih dana, naveli su zvaničnici.

Operaciju su sprovele američka Upava za suzbijanje droga (DEA), zajedno sa svojim agentima u Italiji i Kolumbiji, kao i italijanska i kolubijska policija, potvrdili su Roberti i drugi zvaničnici na konferenciji za novinare u Rimu.

"Ovo je način da vodimo ovaj rat, zajedno", rekao je regionalni direktor DEA za Evropu Džejms Alen, dodajući da su krijumčari drogom ubice.

MINA

Portal Analitika