Fudbal

Ibrahimović potvrdio: Sljedeći je Junajted!

Zlatan Ibrahimović potvrdio je da će karijeru nastaviti u Mančester Junajtedu. Nakon Švedske, Holandije, Italije, Španije i Francuske, Ibrahimović će prvi put igrati u Engleskoj.
Ibrahimović potvrdio: Sljedeći je Junajted!
Portal AnalitikaIzvor

Ibrahimović u oktobru puni 35 godina, prošle sezone je postigao 50 golova za PSŽ, a bio je šampion svih zemalja osim u domovini. Ipak, nedostaje mu titula u Ligi šampiona koju Junajted neće igrati ove sezone. 

"Vrijeme je da svijet sazna. Moja sljedeća destinacija je Mančester Junajted", napisao jeIbrahimović na svom Instagram profile uz logo kluba sa Old Traforda. 

Ibrahimović će se na Teatru snova pridružiti Žozeu Murinju, novom menadžeru Junajteda, s kojim je uspješno sarađivao u Interu prije sedam godina. 

Šveđanin je nedavno okončao reprezentativnu karijeru, eliminacijom u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Francuskoj. Prije Ibrahimovića, Murinjo je doveo samo jedno pojačanje, štopera iz Viljareala Erika Bailija. 

Posljednjih dana se spekuliše da bi mogla da stignu i dvojica krilnih napadača iz Njemačke, Henrih Mhitarjan iz Borusije Dortmund, te Julijan Draksler iz Volfsburga.

Portal Analitika