Društvo

Drugi upisni rok na UDG-u počinje 1.jula

“Drugi upisni rok za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu biće raspisan 01. jula, a prijave sa odgovarajućom dokumentacijom će se podnositi od 4. do 8. jula 2016. godine, između 10-14h na Univerzitetu Donja Gorica. Upis kandidata na Univerzitetu Donja Gorica koji su primljeni u prvom upisnom roku će se vršiti 30 juna, 01. jula od 10h-14h i 04. jula od 7:30-8:45h.”ističu u UDG-u.
Drugi upisni rok na UDG-u počinje 1.jula
Portal AnalitikaIzvor

Za novoupisane studente UDG, 04. jula, će tradicionalno biti održan prvi čas na Lovćenu. Tradicionalnom prvom času na Lovćenu prisustvuju,profesori, saradnici  kao i Alumni studenti UDG.

Dobitnici diploma Luča I i Luča II imaju besplatnu školarinu, a visina školarine za drugo dijete iz porodice koje upisuje UDG je 20% niža. Treće i svako sljedeće dijete iz porodice ne plaća školarinu. Cijena godine je 1500 eura , dok je za smjer međunarodno hotelijerstvo i menadžment 2.000 eura. Školarina se može plaćati u tri rate (tada je 1600€ godišnje), do 01. septembra, 05. decembra i 05. aprila. Za studente Međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta školarina iznosi 2.000 eura i kada se plaća u ratama.

Studenti mogu istovremeno dobiti osnovnu i dopunsku diplomu (major i minor). Osnovnu diplomu student stiče na matičnom, a dopunsku na fakultetu na kojem je položio predmete koji su predviđeni za sticanje dopunske diplome iz naučne oblasti tog fakulteta. Po ovom principu, u narednoj školskoj godini, moguće su sljedeće kombinacije: FMEFB-FPN, FMEFB-FIST.

Shodno Zakonu o visokom obrazovanju („Službeni list CG“, br. 44/2014), studenti svih privatnih i državnih fakulteta imaju isto pravo na: smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju za najbolje studente i zdravstvenu zaštitu. Preduzetnički menadžment i biznis - PMB i Fakultet za sportski menadžment - FSM su primijenjene studije.

Više informacija kandidati mogu dobiti na mail adresi upis@udg.edu.me ili na kontakt telefon 020-410-775.

 

Portal Analitika