Protokol

Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana partnerski i prijateljski

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i šef parlamentarne grupe prijateljstva Crne Gore sa Azerbejdžanom Suljo Mustafić primio je danas u oproštajnu posjetu otpravnika poslova diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori, Sejrana Mirzazadea.
Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana partnerski i prijateljski
Portal AnalitikaIzvor

Zajednički je konstatovano da su odnosi između Crne Gore i Republike Azerbejdžan znatno unaprijeđeni u mnogim društveno-političkim sferamai da je u tom procesu važnu ulogu imalo diplomatsko predstavništvo u Podgorici.

Potpredsjednik Mustafić je iskazao ličnu i institucijalnu zahvalnost Mirzazadeu na doprinosu i naporima koje je uložio u postizanju jako dobrog nivoa odnosa između dvije zemlje.

„Poseban značaj imaju naša dva parlamenta i njihova saradnja koju u narednom periodu treba intenzivirati kroz neposredne kontakte u bilateralnim odnosima i međunarodnim inicijativama. Naše parlamentarne grupe prijateljstva su važan most saradnje dvije zemlje koje stvaraju pretpostavke za dalju nadgradnju odnosa u političkoj, ekonomskoj, privrednoj i kulturnoj oblasti“- kazao je Mustafić.

Mirzazade je zahvalio potpredsjedniku Mustafiću na podršci koju je imao od strane Parlamenta i državnih institucija Crne Gore ističući da će ga za našu zemlju vezati trajne prijateljske veze.

Sastanku je prisustvovao inovi šef Misije Anar Adžamov.

Portal Analitika