Ostalo

Felps opet u istoriji – pete Igre

Najtrofejniji olimpijac svih vremena, Majkl Felps postao je prvi američki plivač koji će peti put učestvovati na Olimpijskim igrama.
Felps opet u istoriji – pete Igre
Portal AnalitikaIzvor

Felps koji puni 31 godinu, prethodne noći je na državnom prvenstvu u Omahi, u Nebraski, pobijedio u trci na 200 metara delfin rezultatom 1:54,84 minuta, što je mnogo slabije od njegovog svjetskog rekorda od 1:51,51 koji je postavio na Svjetskom prvenstvu 2009. godine u Rimu.

On se povukao poslije Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu, ali se vratio iz penzije dvije godine kasnije i uspio da se plasira na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. 

Felps je 2004. prvi put uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a pet godina kasnije američki mediji objavlili su fotografiju na kojoj se vidi kako puši marihuanu. 
U septrembru 2014. godine ponovo je uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, zbog čega ga je američka plivačka federacija suspendovala. 

Poslije toga Felps se smirio, oženio se i dobio sina. Felpsa su u Senčuri link centru gledali supruga i njihov sin Bumer star sedam neđelja. 

"Poslije svega što se dogodilo i što sam uspio da se vratim, ovo (porodica) je teža stvar od bilo koje trke u kojoj sam učestvovao. Važno je što sam uspio da završim onako kako sam želio. Želio sam da uđem u tim", rekao je Felps. 

On je najtrofejniji olimpijac sa 22 medalje i sportista je sa najviše osvojenih zlatnih olimpijskih medalja – 18. Felps će peti put učestvovati na Olimpijskim igrama i postao je prvi američki plivač kome je to uspjelo. Osim njega to je pošlo za rukom još njegovoj sunardonici plivačici Dari Tores. 

"Dobrodošao u klub. Lijepo je vidjeti koliko je uzbuđen i kakvo olakšanje osjeća povodom plasmana na Igre", rekla je Tores.

Portal Analitika