Abiznis

Hrvatska traži radnike: Stresan posao, ali plata 2.700 eura

Hrvatska kontrola vazdušnog saobraćaja objavila je oglas za novu generaciju kontrolora vašdušnog prostora, a plata je više nego primamljiva - gotovo 2.700 eura.
Hrvatska traži radnike: Stresan posao, ali plata 2.700 eura
Portal AnalitikaIzvor

Hrvatska kontrola zapošljava do 12 polaznika - radarskih vazdušnih kontrolora u Velikoj Gorici, a pol nije preduslov za dobijanje ovog posla.

Od kandidata se očekuje posedovanje izvanrednih sposobnosti brzog i tačnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visok nivo koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijenih komunikacijskih vještina, samodiscipline, dobre emocionalne stabilnosti i smirenosti, socijalne zrelosti, visoke tolerancije na stres, sklonosti timskom radu, kao i visoke motivacije za zanimanje kontrolora vazdušnog saobraćaja. 

Sa odabranim kandidatima sklopiće se ugovor o radu na određeno vreme do sticanja dozvole kontrolora vazdušnog saobraćaja - studenta, uz suspenzivni uslov uspješno završenog osposobljavanja i sticanja dozvole kontrolora vazdušnog saobraćaja sa propisanim ovlašćenjima. 

Prije sklapanja navedenih ugovora o školovanju HKZP će za odabrane kandidate zatražiti provjeru za kretanje u štićenoj zoni. 

Smatra se da je mjesto kontrolora leta najbolje plaćeni posao u nekoj državnoj kompaniji. S obzirom da iznosi variraju od mjesta do mjesta, plate često premašuju 20.000 kuna ( više od 2.650 eura). 

Kad se u svijetu izrađuju ljestvice najstresnijih poslova, kontrolori leta obično su u vrhu. (Poslovni)

Portal Analitika