Politika

MEDOJEVIĆ: Nijesmo euroskeptici

Sve dok traje kriza u Evropskoj uniji, nakon odluke Velike Britanije o izlasku, proces proširenja je stopiran - ocijenio je u razgovoru za Pobjedu lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.
MEDOJEVIĆ: Nijesmo euroskeptici
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Pitanje proširenja EU više niko i ne pominje, bez obzira što govorili evropski zvaničnici. Evropska unija sada otvara pitanje svoje arhitekture i tu proces proširenja za Crnu Goru, Srbiju i BiH apsolutno više nije prioritet. Nema ko o tome da odlučuje - dodao je on.

Medojević objašnjava da za odluke u EU treba saglasnost svih država članica. On je rekao da niko ne može da procijeni kuda će ova situacija odvesti EU.

- Imamo stupidnu izjavu predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da ćemo nastaviti. Gdje ćeš nastaviti? Tamo više nema EU u onom formatu. Jednostavno, dok traje kriza u EU proces proširenja je stopiran - ocijenio je Medojević.

Medojević objašnjava da Demokratski front nije odustao od protesta, već ih je "sa ulice prenio u Skupštinu". Kako je dodao, DF je permanentno u protestima zbog medijske izolacije i jedino u parlamentu mogu da prenesu građanima svoje poruke. On je najavio da Front kreće uskoro u terensku kampanju i da ne odustaje od protesta.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika