Fudbal

JOVETIĆ ZA PORTAL ANALITIKA: Moja budućnost je u Interu!

Crnogorski fudbalski reprezentativac i popularna desetka „nero-azura“, Stevan Jovetić, kazao je ekskluzivno za Portal Analitika da je njegova budućnost u milanskom Interu, čime je demantovao nedavne medijske špekulacije italijanske i engleske štampe o njegovom eventualnom odlasku u Spartak ili Arsenal.
JOVETIĆ ZA PORTAL ANALITIKA: Moja budućnost je u Interu!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Inter je prošlog ljeta Jovetića doveo na jednoipogodišnju pozajmicu iz Mančester Sitija, sa opcijom otkupa njegovog ugovora za 14,5 miliona eura. Iako se protekle sezone mučio sa povredama, Stevan je ipak odigrao 25 utakmica i postigao sedam golova.

Na pitanje Portala Analitika je li odlučio gdje će nastaviti svoju karijeru, Jovetić je kratko odgovorio: „Moja budućnost je u Interu“.

Pitali smo Stevana i da nam prokomentariše četvrtfinalne mečeve koji se od večeras u 21 sat svakodnevno, zaključno sa nedjeljom veče, u istom terminu igraju na Euru u Francuskoj, a od kojih će prvi na terenu ukrstiti koplja upravo Poljska i Portugal, na što je on kazao da u toj utakmici više šanse daje Kristijanu Ronaldu i njegovim saigračima, uprkos činjenici da nijesu briljirali u dosadašnjem dijelu šampionata.

- Što se tiče četvrtfinalnog para Poljska-Portugal, Poljska je do sada na mene ostavila baš pozitivan utisak i dobar, dok Portugal i nije bio na svom najboljem nivou u skoro svim dosadašnjim utakmicama, tako da po meni moraju da odigraju malo bolje i njima dajem više šanse - kazao je popularni Jo-Jo i dodao:

- U meču Belgija-Vels, Belgija je favorit i po meni će oni proći dalje.

Za vikend će se po mišljenju mnogih fudbalskih sladokusaca odigrati finale prije finala, između Italije i Njemačke...Jovetić nije mogao da da prednost ni jednom od timova u tom susretu.

- Što se tiče Italije i Njemačke, ne znam. Italija je po meni možda do sada odigrala i najbolje na Evropskom prvenstvu, tako da će to biti veoma zanimljiv meč i tu ne znam kome bih dao prednost.

Kada je u pitanju posljednji četvrtfinalni duel koji se u nedjelju igra između domaćina prvenstva - Francuske i najprijatnijeg iznenađenja šampionata - Islanda, Jovetić ne krije da su Islanđani njegovi favoriti.

- Mislim da su Francuzi u blagoj prednosti, ali iskreno, navijam za Island - istakao je Stevan.

Rana eliminacija branioca titule, selekcije Španije, kao i podmlađene ekipe Engleske koja je šokirala naciju, za Jovetića i nije preveliko iznenađenje. On za Portal Analitika kaže da je sve to fudbal.

- Mislio sam da će da doguraju mnogo dalje i jedni i drugi, ali to je fudbal, i mislim da su i Island i Italija zasluženo prošli dalje - zaključio je Jovetić.

Ana POPOVIĆ

Foto: www.fotballnerd.no

Portal Analitika