Politika

SD: O opsesiji novcem govore oni koji su trgovali zastavama svoje države

''Izuzetno bismo cijenili da nam „mali Dritan“ koji se uključio u hajku protiv Socijaldemokrata objasni čija je mjera građanski pokret URA, imajući u vidu da su sačinjeni od otpadaka DPS-a, Pozitivne i nekad časnog SDP-a'', komentar je Socijaldemokrata Crne Gore na prethodne navode URA-e.
SD: O opsesiji novcem govore oni koji su trgovali zastavama svoje države
Portal AnalitikaIzvor

''Valjda je svima jasno gdje otpaci završavaju i koja je njihova mjera. Priznajemo da nam je nakon reagovanja “malog Dritana” trebalo pola sata da utvrdimo u ime koje partije govori, s obzirom da ih svake godine mijenja. S obzirom da je Milošu Konataru ovo tek peta, ispada da ih je najmanje jednom godišnje mijenjao'', navodi se u saopštenju.

Oni navode da URA ne bi trebala brinuti za snagu njihove stranke, jer kako kažu imali su prilike dase izmjere u Tivtu uzevši 800 glasova te time predstalvja drugu najjaču partiju u toj opštini, dok URA, kako kažu, nije ni izašla.

''Čudno je da o opsesiji novcem i materijalnim dobrima ima obraza da govori grupica građana čiji se predsjednik obogatio prodajući zastave svoje države po paprenim cijenama tokom referendumske kampanje, zloupotrebljavajući iskrenu emociju stotina hiljada ljudi prema nezavisnoj Crnoj Gori. Milioni koje je Žarko Rakčević zgrnuo na antiratnom profiterstvu u “korumpiranoj” Crnoj Gori toliko zveče da na njega više nećemo trošiti riječi'', ističe se u saopštenju.

Oni govore da je interesantno da njihovu partiju nazivaju funkcionerskom, ali to čine oni koji su prvom prilikom udružili snage sa Đukanovićem, kako navode bez ikakvog izbornog legitimiteta.

''I prigrabili za sebe sve što se od funkcija dalo prigrabiti. Nakon toga je jako interesantno sa kojim tomzdravim snagama URA mašta da vrši vlast nakon izbora. Voljeli bismo da nam „mali Dritan“ objasni ko su „zdrave opozicione snage“ sa kojima planiraju da naprave čudo poslije izbora, kad ih gotovo čitava opozicija naziva najvećim izdajnicima u istoriji Crne Gore'', navodi se u saopštenju.

Socijaldemokrate navode da bi URA trebala da uputi izvinjenje svim manjinskim narodima zbog toga što su, kako oni kažu, Crnu Goru za desetogodišnjicu obnove nezavisnosti ''njihovi samospaljujući intelektualci častili epohalnim Rječnikom'', kojim su, kako navode pucali pravo u srce multietničke Crne Gore.

''Što se ''malog Dritana'' tiče ugasio je ili je makar imao namjeru da to uradi, do sad četiri partije, pa ne sumnjamo da će i ovu, poslije oktobra'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika