Društvo

Počinje "Ljeto u Prijestonici": Objavljeni datumi julskog programa

Ovogodišnje izdanje tradicionalne manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, u organizaciji Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, počeće prvog jula i trajaće do septembra
Počinje "Ljeto u Prijestonici": Objavljeni datumi julskog programa
Portal AnalitikaIzvor

Manifestacija "Ljeto u Prijestonici“ predstavlja svojevrstan splet umjetničkih formi – počev od muzičkih, preko dramskih, sve do likovnih i sportskih, a njene segmente – koji traju tokom jula, avgusta i septembra – prethodnih godina pratilo je i do 30.000 posjetilaca.

Baš kako je to bilo i prošlih sezona, i tokom ovogodišnjeg „Ljeta u Prijestonici“ biće upriličeno više desetina događaja, kako na gradskom, tako i na ruralnom području.

Kada je riječ o julskom programu, on će biti otvoren regionalnom smotrom oldtajmera, koja će ove godine biti održana 1. jula na Dvorskom trgu.

Pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje, AMD Lovćen će i ove godine organizovati XXXIII Međunarodnu brdsku trku "Lovćen 2016". Trka će se održati 10. jula, a i ove godine će biti bodovana za Centralno – evropsku zonu na brdskim stazama.

Već tradicionalno, 12. jul rezervisan je za manifestaciju „Miris lipa i meda“, koja će se ove godine u jubilarnom 20. izdanju održati na Balšića pazaru.

Na Dan državnosti, biće upriličene Viteške igre Crne Gore, takmičenje u tradicionalnim sportskim disciplinama, u kojima se nadmeću učesnici i ekipe iz različitih krajeva Crne Gore. Viteške igre biće organizovane u 11 časova na Ivanovim koritima.

Dvanaesto izdanje Internacionalnog festivala folklora „Cetinje 2016“ biće održan od 28. do 31. jula na Ljetnjoj pozornici, a kao i prethodnih godina na festivalu će učestvovati brojni ansambli iz regiona.

Konačno, posljednji julski segment „Ljeta u Prijestonici“ je drugi Međunarodni sajam suvenira. Ove godine, sajam će biti upriličen na Dvorskom trgu, i to 30. jula, sa početkom u 11 časova.

Osim navedenih događaja, tokom jula mjeseca biće organizovano i više književnih večeri i likovnih izložbi.

Niz događaja i u avgustu

„Ljeto u Prijestonici“ biće nastavljeno i tokom avgusta, kada je na programu niz popularnih i posjećenih segmenata, poput "Riječke noći", „Cetinje Jazz Festa“, „Njeguškog vikenda“, Street basket turnira „Cetinje 2016“ i brojnih drugih.

Datumi i termini početka avgustovskih segmenata programa „Ljeto u Prijestonici“ biće formalno potvrđeni sredinom predstojećeg mjeseca.

Ulaz na sve događaje u okviru "Ljeta u Prijestonici" i ove će godine biti besplatan.

Portal Analitika