Politika

''URA uzvraća udarac'': Izvinite se otpuštenoj radnici i javite se Maroviću za savjet

''Građanski pokret URA, kada je apelovala na razotkrivanje korupcije u slučaju „Željeznica-Socijaldemokrate“ nije imao nikakvu želju da se bavi ovom strankom direktora, jer nemamo kad da svoje vrijeme trošimo na političke kukavice. Njihova mjera je Pozitivna'', započeto je saopštenje oštrom kritikujući Socijaldemokrate.
''URA uzvraća udarac'':  Izvinite se otpuštenoj radnici i javite se Maroviću za savjet
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju medijima u kojem URA kritikuje Socijaldemokrate navodi se da je URA ukazala na praksu trošenja državnog novca u partijske svrhe, kao i na nove epizode afere „Snimak“. 

''Naš je savjet da sačuvaju snagu, treba će im za Specijalno tužilaštvo, jer na izbore nemaju što izlaziti. Pošto su su se već namučili da napišu saopštenje u maniru njihovih policijskih mentora koji ih drže kao "privezak priveska“ i kao stručnjake za „tenderske postupke“ rasprodaje državne imovine, želimo da im poručimo sledeć: O našem predsjedniku govore činjenice, a ponajviše one da se firme u njegovom vlasništu bile na bijeloj listi onih kompanija koje uredno izmiruju obaveze prema državi i posluju na potpuno legalan i zakonski način. Znaju to dobro prvaci SD-a, zato i manipulišu, braneći na taj način svoja nepočinstva i želeći svakoga da uvrste na svoju tamnu stranu opšte pljačke države'', ističe se u saopštenju URA-e.

Oni dodaju da opsesija novcem i materjalnim dobrima je napadnutu stranku dovela do ove pozicije u kojoj su sada. 

''A šta govori o Vašem predsjedniku? Limenka i deset miliona eura koji su građani platili premijerovom bratu. Zato vas i štiti „Minut, dva“, iako svi znamo da je Vaš predsjednik bio kod specijalnog tužioca da kaže „riječ, dvije“ na tu temu. Iako im u vrhu partije sjede ljudi protiv kojih su podignute krivične prijave za krupna zlodjela, „pali su“ zbog 350 eura.. Ostalo tek dolazi, samo polako, bez nervoze'', navodi se u saopštenju.


Oni govore da kada je riječ o akademicima koji podržavaju URA, a kojih, kao što i SD priznaje nije malo, ističu da ''kompleksi'' čine svoje. 

''Nadamo se da će i Vaš predsjednik dogurati do akademika. Polako, ima kad, važno je da je konačno diplomirao! Strpite se još malo, zabava tek počinje. Tačno je URA je za godinu dana uspjela da uđe u opozicioni dio Vlade, dok Vi nijeste imali mjesta ni za pregovaračkim stolom, već ste samo stavili potpis kada Vam je šef to rekao. Buditi sigurni da ćemo u oktobru zajedno sa svim zdravim opozicionim snagama preuzeti Vladu i raskrinkati Vaš sistem zloupotreba. SD za isti period uspio da se obruka za 350 eura, ali i da svoje visoke funkcionere, opet na račun građana, smjesti u udobne stanove'', dodaje se u saopštenju.


Ura poručuje Socijaldemokratama da sagledaju gdje su pogriješili i priznaju, kako oni navode, greške koje su napravili.

''Priznajte grešku, ljudski je. Zatražite izvinjenje od otpuštene radnice i spremajte svoju odbranu. Od Valdanosa, Limenke, Autoputa, Željeznice... neće vam padati na pamet ni URA ni bilo koji drugi politički subjekat. Budićete se i lijegati sa specijalnim tužilaštvom u mislima. A u međuvremenu potražite savjete od Svetozara Marovića, valjaće vam, da vas nauči kako se potpisuju sporazumi o priznanju krivice'', zaključuje URA.

Portal Analitika