Abiznis

Isplata obveznica u petak

Isplata obveznica konvertovane devizne štednje, simbola DO i OB, koje dospijevaju na naplatu ove godine, deseta odnosno 13. rata, počeće u petak, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
Isplata obveznica u petak
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva su naveli da će u petak početi i isplata obveznica vlasnicima deviznih depozita oročenih kod Dafiment banke Beograd i Banke privatne privrede Podgorica položenih preko preduzeća Jugoskandik.

“Isplata vlasnicima obveznica konvertovane devizne štednje, simbola DO, isplaćivaće se u poslovnim jedinicama Crnogorske komercijalne banke (CKB), a simbola OB u poslovnim bankama, odnosno Trezoru Centralne banke (CBCG)”, naveli su iz Ministarstva.

Kada su u pitanju obveznice simbola DO, iz Ministarstva su objasnili da vlasnici devizne štednje koji nijesu podigli prethodne rate, odnosno čije obveznice nijesu registrovane kod Centralne depozitarne agencije (CDA), treba da pođu u poslovnu jednicu CKB, kod koje su podnijeli zahtjev za isplatu devizne štednje, gdje će dobiti potvrdu o konverziji štednje u obveznice.

“Banka će prethodno usaglasiti stanje na deviznoj partiji i evidentirati u knjižici iznos devizne štednje konvertovan u obveznice”, kazali su iz Ministarstva.

Kada je u pitanju isplata obveznica konvertovane devizne štednje, simbola OB, iz Ministarstva su objasnili da devizne štediše, koji su se nakon 1. jula 2004. godine javili svojoj banci i time se registrovali kod CDA, 13. ratu mogu podići kod CBCG i Atlasmont banke.

“Vlasnici devizne štednje koji nijesu podigli prethodne rate treba da pođu kod banke kod koje su imali deviznu štednju. Bivše štediše Montenegrobanke i Jugobanke, treba da se jave na šalter CBCG”, navodi se u saopštenju.

Preduzeća koja su obveznice konvertovane devizne štednje stekli kupovinom na berzi, ratu mogu podići na šalteru Prve banke.

Iz Ministarstva su kazali da će se isplata obveznica vlasnicima deviznih depozita oročenih kod Dafiment banke Beograd i Banke privatne privrede Podgorica položenih preko preduzeća Jugoskandik obavljati preko Prve banke i CKB.

Isplatu sredstava za deponente sa prebivalištem na teritoriji opština Podgorica, Nikšić, Bar, Plužine, Šavnik, Berane i Kolašin obavljaće Prva banka, a za one iz Ulcinja, Budve, Herceg Novog, Tivta, Kotora, Cetinja, Žabljaka, Bijelog Polja, Rožaja, Plava, Pljevalja, Mojkovca, Danilovgrada i Andrijevice CKB. (Mina BUSINESS)

Portal Analitika