Crna hronika

Darko Šarić: Vraćena mi je vjera u pravosuđe

Darko Šarić, koji je u pritvoru saznao da će mu se ponovo suditi za šverc 5,7 tona kokaina, zadovoljan je odlukom Apelacionog suda, koji je ukinuo presudu.
Darko Šarić: Vraćena mi je vjera u pravosuđe
Portal AnalitikaIzvor

U ekskluzivnoj izjavi za Kurir ovaj Pljevljak kaže da je zadovoljan i da mu odluka „vraća nadu“.

– Ova odluka mi je vratila vjeru u pravosuđe i dala nadu u pravilno i zakonito okončanje krivičnog postupka koji se vodi protiv mene – rekao je Darko Šarić za Kurir preko advokata Radoslava Baćovića.

Advokat Baćović navodi i da njegov klijent ne može da bude oduševljen ponavljanjem postupka jer „krivično djelo koje mu se stavlja na teret nije učinio“.

– Darko se već dvije i po godine nalazi u pritvoru. I pored toga što mu je odluka Apelacionog suda vidno vratila nadu, svjestan je da nije učinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, pa samim tim ne može da bude oduševljen ukidanjem prvostepene presude – objašnjava Baćović za Kurir.

Darko Šarić, podsjetimo, ukinutom presudom bio je osuđen na 20 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Tužilaštvo za organizovani kriminal u završnoj riječi tražilo je od Specijalnog suda da Šarića i ostale optužene osudi na maksimalne kazne zatvora od 30 do 40 godina zatvora.

Šarić je, s druge strane, tvrdio da ne postoji ni jedan jedini dokaz da je on organizovao šverc kokaina. Tvrdio je da su mu optužbe i čitav sudski postupak montirani voljom prethodne vlasti.

Presuda je donijeta u julu prošle godine, ali ni on ni njegovi branioci nisu prisustvovali njenom izricanju jer to nisu željeli, na šta po zakonu imaju pravo. Interesantno je da je prilikom čitanja sudske odluke predsejdnik vijeća Siniša Petrović rekao da je odluka donijeta većinom glasova tročlanog sudskog veća, ali da nije bila jednoglasna. To znači da jedan od trojice sudija nije bio saglasan s ovom odlukom. (Pv portal)

Portal Analitika