Politika

SD: O "ljutom opozicionaru" Rakčeviću najbolje govore njegovi milioni

"Montiranoj hajci protiv Socijaldemokrata Crne Gore pridružila se i grupa građana sa „ogromnim“ izbornim legitimitetom. Principijelno opozicionarski, već u prvoj godini od osnivanja, potrčali su u Vladu Mila Đukanovića, vođeni iskustvom dugogodišnjeg opozicionara u vlasti, čiju partiju trenutno sprovode kroz stečajni postupak", ocijenjeno je iz SD-a.
SD: O "ljutom opozicionaru" Rakčeviću najbolje govore njegovi milioni
Portal AnalitikaIzvor

Ni to nijesu, kako se dodaje, bili kadri odraditi kako treba, ili im je, kao za formiranje izborne liste u Tivtu, falilo profesionalnog kadra, pa su odgovornost prebacili na NVO sektor.

"Kapacitete ove grupe građana javnost Crne Gore je imala prilike da spozna na primjeru Rječnika crnogorskog narodnog i književnog jezika, gdje su pucali u srce svim vrijednostima moderne, građanske Crne Gore, pritom pokazavši i elementarno neznanje. Grupu građana URA sa ostalim akterima hajke na SD povezuje ista stvar -  i njima su Socijaldemokrate krive što nijesu u stanju da u pojedinim opštinama formiraju izbornu listu. Zato grupi građana koja iz dana u dan postaje grupica poručujemo da se osim demagoške galame počnu ozbiljnije baviti politikom", navodi se u saopštenju.

  O vrijednosnom sistemu ove vlasti prema „ljutom“ opozicionaru, kako ističu, najbolje govore njegovi milioni koje je predsjednik ove grupe građana stekao uprkos „obnarođenoj vlasti“.

!U skladu sa tim, prvi potez njihovih reprezenata u Vladi bio je pokušaj da se onom ko je mlione zgrnuo na crnogorskom patriotizmu obezbijedi još koja parcela za građenje luksuznih turističkih kompleksa na crnogorskom primorju. Valjda mu je parcela prifalilo, a para ima previše. Očigledno je da je jedini motiv njihovog ulaska u Vladu potreba njihovog vođe da ostvari svoje krupne interese u turizmu, a ostatka grupice da ušićare nešto sitno, ma koliko bilo. Ovakvo udruživanje u pokušaju medijskog linča Socijaldemokrata Crne Gore govori nam dvije bitne stvari. Prva, za nas najbitnija, da je naša snaga tolika da se čuvena „trojka“ toliko prepala da na sve načine, svim sredstvima, pokušava da nas kompromituje u javnosti, a čemu su se pridružili i još poneki opozicioni subjekti. I druga, da se sada, nakon ovih napada, jasno vidi da čuvena „trojka“ više nije trojka, da polako prerasta u veselu četvorku, podržanu Bečićevim Demokratama. Zaključujemo da spoj berzanskog mešetara, patriotskog profitera i samospaljujućih intelektualaca predstavlja političku ponudu koja vrijeđa zdrav razum crnogorskih građana", zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika