Fudbal

Čelsi kupio gol-mašinu za 40.000.000 eura!

Na Stamford Bridž stiže Miši Batšuaji. I to za 40.000.000 eura! L'Ekip, Radio Monte Karlo, Kanal Plus i svi relevantni francuski mediji koji se ozbiljno bave dešavanjima u prijelaznom roku javljaju da je sinoć zapečaćen transfer belgijskog napadača iz Marselja.
Čelsi kupio gol-mašinu za 40.000.000 eura!
Portal AnalitikaIzvor

A Čelsijevim navijačima se sigurno kroz glavu vraća film od prije 12 godina.Tog ljeta je londonski klub u Marselju pazario Didijea Drogbu za 38.500.000 eura i dobio najboljeg napadača u klupskoj istoriji. Ako Batšuaji bude krenuo Drogbinim stopama, Čelsi je riješio brigu oko napadača za narednu deceniju.

Posao oko dovođenja transfera je bio prilično napet jer je vrijeme isticalo Plavcima. Čekao se sud trenera i kada je Antonio Konte sinoć napokon dao zeleno svijetlo za dovođenje Belgijanca, Čelsi je odriješio kesu i Marselj je samo aminovao najveću prodaju u klupskoj istoriji. Prve želje su bili Romelu Lukaku i Alvaro Morata, ali to su bili teški poslovi za realizaciju jer je još nekoliko bogatih klubova bilo u igri. Čelsi se brzo preorijentisao na Belgijanca i riješio brige oko napadača.

On je treći najskuplji igrač u istoriji Čelsija, a više su koštali samo Fernando Tores i Andrij Ševčenko. Navijači Čelsija se nadaju da ovaj napadač neće biti promašaj poput Španca i Ukrajinca.

Batšuaji dolazi sa prilično dobrim brojkama u Čelsi. Ima 22 godine i za prethodne dvije sezone u Marselju je na 78 utakmica u svim takmičenjima postigao 35 golova i imao 12 asistencija. Prethodno je u Standardu dao 44 pogotka na 120 mečeva.

Portal Analitika