Društvo

CZIP: Oko 1.800 mališana učilo o pticama selicama

Od marta do juna ove godine 1.766 djece iz 14 osnovnih škola i sedam vrtića sa područja Podgorice, Tivta i Cetinja učilo je o načinu života ptica selica i značaju njihovog očuvanja, saopšteno je iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore
CZIP: Oko 1.800 mališana učilo o pticama selicama
Portal AnalitikaIzvor

U okviru kampanje Spring Alive (Proljeće uživo), kroz 68 radionica i 57 edukativnih kvizova, djeca su upoznata sa načinom života rode, laste, pčelarice, kukavice i čiope.

- Kampanju Spring Alive realizuje CZIP petu godinu zaredom. Crna Gora, kao zemlja koja se nalazi na Jadranskom migratornom koridoru, ima privilegiju da ugosti ptice sa područja zapadne, istočne, centralne Evrope i Sibira, na njihovom putu na svoja zimovališta u Africi, kao i na njihovom povratku sa istih. Čari migracije povezuju djecu svih krajeva svijeta, a učestvovanjem u kampanji djeca imaju mogućnost da nauče zanimljivosti o pticama selicama, da dođu u kontakt sa prirodom i shvate značaj raznolikosti biodiverziteta kao i njegovog očuvanja - ističu iz te NVO.

Oni dodaju da je cilj kampanje upoznavanje upoznavanja djece sa načinom života i važnošću zaštite ptičjih vrsta kao i podsticanje njihovog  interesovanja za boravak u prirodi. 

2906czip1
Portal Analitika