AMSCG: Od petka ljetnje zabrane saobraćaja za kamione

Vremenski uslovi za voznju su povoljni, a zbog visokih dnevnih temperatura vazduha vozačima se savjetuje da za putovanja koriste rane jutarnje i kasne poslijepodnevne sate.
AMSCG: Od petka ljetnje zabrane saobraćaja za kamione
Portal AnalitikaIzvor

Saobraća se uz umjerenu do pojačanu frekvenciju vozila, a u zonama radova neophodno je postovanje postavljene signalizacije.

Do petka na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje - Njeguši zbog radova na rekonstrukciji puta promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a prekidi saobraćaja za sve vrste vozila su u vremenu od 8 do 10 i od 14 do 16 sati.

Od 1. jula do 1. septembra zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na sljedećim djelovima magistraonih puteva: Bioče - Kolašin - Mojkovac, Podgorica - Sotonici - Petrovac, GP Debeli Brijeg - Herceg Novi - Kotor - Budva - Bar - GP Sukobin i Podgorica - Cetinje - Budva. Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17 do 22 sata. Zabrana se odnosi na vozila sa pravom prvenstva prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-4.1 dionica dionica Šavnik - Žabljak lokalitet ulaz u Žabljak promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 17  časova uz povremeno kraće prekide saobraćaja ne duže od 10 minuta.

Zbog prevoza vjetroturbina na relaciji Luka Bar - Podgorica - Nikšić - Krnovo dolaziće do povremenih prekida saobraćaja. Konvoj će se u pratnji policije kretati noću utorak na srijedu, četvrtak na petak i nedjelja na ponedeljak.

Zbog izvođenja asfalterskih radova na magistralnom putu M-2 dionica Petrovac - Podgorica privremeno se do sjutra odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz obavezno postovanje semaforske signalizacije i to u sljedecim terminima

M-2 dionica Petrovac - Sotonići danas i sjutra od 5. do 19.00 časova.

Iz AMSCG navode da se u protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih  nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teže, a jedna osoba lake povrede.

Portal Analitika