Društvo

Gradonačelnik primio paraolimpijce Marijanu Goranović i Radmila Baranina

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas paraolimpijce Marijanu Goranović i Radmila Baranina, osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u italijanskom gradu Grosetu u konkurenciji od preko 600 takmičara iz 37 zemalja starog kontinenta.
Gradonačelnik primio paraolimpijce Marijanu Goranović i Radmila Baranina
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Stijepović je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ugosti crnogorske paralolimpijce koji su ostvarili istorijski uspjeh za našu državu osvojivši jednu zlatnu i dvije srebrne medalje.

On je ocijenio da su svojim vrhunskim rezultatom, koji predstavlja pravi podvig, oni na najbolji pokazali kako se bori za svoju državu i kako se brane boje njene zastave.

Stijepović je ocijenio da su crnogorski paraolimpijci posebno obradovali naciju i učinili da se svi osjećamo ponosno i zajedno radujemo njihovim rezultatima i uspjesima, ali i da su istovremeno dali primjer i ostalim sportistima da se uz mnogo napora i ordicanja, kao i uz ogromnu želju i motiv mogu ostvariti vrhunski rezultati vrijedni svakog poštovanja.

Gradonačelnik je istakao da će Glavni grad uvijek vrednovati vrhunske sportske rezultate i znati da cijeni uspjehe svih naših sportista jer su oni najbolji promoteri i ambasadori naše države i zaslužuju da se i država i Glavni grad na pravi način odnose prema njihovim rezultatima.

Paraolimpijci, Marijana Goranović i Radmilo Baranin, kao i članovi njihovih klubova i paraolimpijskog komiteta, su zahvali Gradonačelniku i njegovim saradnicima na prijemu i podršci koju su tom prilikom dobili za nastavak uspjeha u paraolimpijskim sportovima, i izrazili zadovoljstvo što su upravo prve paraolimpijske medalje stigle u Podgoricu.

Oni su iskazali uvjerenje da će uz očekivanu podršku države i Grada nastaviti da osvajaju medalje i da će to biti dodatni stimulans, ne samo za osobe sa invaliditetom, već i za sve ostale sportiste da vrijedno rade i vjeruju u sebe, jer se jedino na taj način mogu postizati vrhuski rezultati i osvajati medalje.

Portal Analitika