Politika

Bogdanović se sastao sa ambasadorom Slovenije Močnikom

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se sa ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori Mitjom Močnikom.
Bogdanović se sastao sa ambasadorom Slovenije Močnikom
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Bogdanović i ambasador Močnik razgovarali su o niz tema, među kojima i o odnosima dvije države, privredi i investicijama, ali i jačanju odnosa Prijestonice Cetinje sa Ambasadom Slovenije i subjektima iz te države.

Tokom susreta, Gradonačelnik Bogdanović upoznao je sagovornika sa tekućim i predstojećim projektima gradske uprave,  pri čemu je naročito naglasio projekte koji se tiču poboljšanja energetske efikasnosti, te sa investicionim olakšicama i stimulansima koje nudi Prijestonica Cetinje potencijalnim investitorima. Takođe, naveo je da je u toku izgradnja Biznis inkubatora i Inovativnog centra na prostoru bivše fabrike obuće „Košuta“.

Ambasador Močnik izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Cetinju, ističući pritom i zainteresovanost za projekte gradske uprave čija je realizacija u toku, ali i za projekte koji predstoje.

Sagovornici su iskazali uvjerenje da će, u narednom periodu, izuzetno kvalitetna i sadržajna saradnja Prijestonice Cetinje i ambasade Slovenije u Crnoj Gori biti dodatno unaprijeđena.

Portal Analitika