Društvo

URA: Pravosuđe dužno da zaustavi progon Vanje Ćalović

Građanski aktivisti i borci za uređenu, normalnu državu treba da budu ohrabrivani da nastave sa svojom misijom, a ne proganjani i u stalnom strahu od odmazde centara moći i njihovih beskrupuloznih poslušnika. Građanski pokret URA poziva predstavnike pravosuđa na čelu sa Ustavnim sudom da zaustave progon Vanje Ćalović i tako pokažu da u Crnoj Gori ima dovoljno savjesti i osjećaja za pravdu.
URA: Pravosuđe dužno da zaustavi progon Vanje Ćalović
Portal AnalitikaIzvor

Smatramo neutemeljenom i neodrživom odluku suda da se direktorici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanji Ćalović blokira račun dok ne uplati avans od 25.000 eura za objavljivanja presude u svim medijima u Crnoj Gori i Srbiji u korist osobe koja je, očigledno za potrebe vrha piramide DPS-a, Crnu Goru uvela u kaljugu bezobzirnih prljavih političkih i raznih drugih obračuna, promovišući podmetanja umjesto viteškog političkog nadmetanja.

Na ovaj način se nastavlja sramni linč Vanje Ćalović koji je bio odgovor kriminalizovanih djelova vlasti na hrabro i uporno zalaganje MANS-a i ostalih NVO da Crna Gora ima odgovornu i transparentnu Vladu. Ukoliko Crna Gora ne odbrani Vanju Ćalović potonuće u blato besčašća i ostati zarobljenik kriminalno-političkih centara i prljavih hordi njihovih na sve spremnih slugu.

S obzirom da je nerazumna presuda suda da gđa. Ćalović plati u svim medijima u Crnoj Gori i Srbiji, kojih je oko 1500, objavljivanje presude nakon njene parnice sa neformalnim savjetnikom premijera i da bi to iziskivalo enomne troškove koji dovode u pitanje egzistenciju čelnice MANS-a, očekujemo da Ustavni sud reaguje na jedino mogući način i obori takvu presudu. Ona je nesrazmjerna eventualnoj šteti i suprotna Ustavu Crne Gore i Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, na što ukazuje i Akcija za ljudska prava.

Nastavak progona Vanje Ćalović i najnovija odmazda prema menadžerki hotela koja je otkrila da je Željeznica CG novcem građana Crne Gore plaćala skupove Socijaldemokrata govore o prirodi sadašnje vlasti. Crna Gora je mora poslati u istoriju ukoliko želi da ima evropsku budućnost, navodi se u saopštenju URA.  

Portal Analitika