Politika

Tarzan Milošević se sastao sa zamjenikom britanskog ambasadora

Politički direktor Demokratske partije socijalista Crne Gore Tarzan Milošević sastao se danas sa zamjenikom ambasadora Velike Britanije Gavinom Vesejem, sa kojim je razmijenio mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori.
Tarzan Milošević se sastao sa zamjenikom  britanskog ambasadora
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećajući na rezultate koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu, posebno kada su u pitanju EU I NATO integracije, kao i ulogom koju je Demokratska partija socijalista imala u ukupnim društveno političkim procesima u Crnoj Gori, Tarzan Milošević je istakao da je Demokratska partija socijalista u aktuelnom trenutku u potpunosti posvećena da obezbijedi funkcionisanje Vlade izbornog povjerenja. Osim toga, Milošević je dodao da je Vlada izbornog povjerenja formirana kao  izraz demokratskog kapaciteta i političke volje Demokratska partija socijalista da se obezbijedi povjerenje  svih subjekata u izborni proces i na taj način omogući nesmetan rad buduće Vlade, koja će biti formirana nakon izbora.

Gavin Vesej je pozdravio napredak koji je Crna Gora ostvarila u prethodnom periodu u procesu sprovodjenja reformi i dodao da medjunarodna zajednica prepoznaje napore koje Crna Gora ulaže u dostizanju demokratskih standarda. Vesej je naglasio da će Velika Britanija i u narednom periodu biti pouzdan partner Crnoj Gori na njenom putu demokratskog i ekonomskog razvoja. Takodje, Vesej je pohvalio uspijehe Crne Gore na putu NATO integracija i izrazio očekivanje da će se proces ratifikacije Protokola o pristupanju NATO-u uspješno nastaviti.

Portal Analitika