Fudbal

Širer: Zaslijepila nas je Premijer liga

Engleska je doživjela novi debakl na velikom takmičenju. U osmini finala Evropskog prvenstva s 1:2 ispala je od debitanta Islanda, koji je hrabrom predstavom potpuno zasjenio engleske zvijezde.
Širer: Zaslijepila nas je Premijer liga
Portal AnalitikaIzvor

Nekadašnji kapiten Engleske Alan Širer ovako je prokomentarisao poraz: 

"To je bila najgora predstava Engleske koju sam ikad vidio. Ikad. Izgledalo mi je kao da Roj izmišlja stvari usput. Imao je igrače koji tamo ne zaslužuju da budu. Sterling je podbacio. Kejn je igrao kod korner zastavica... Popis je beskonačan. Tinejdžeru Rašfordu je dao četiri minuta, a ipak je on napravio više nego ijedan drugi igrač. Zaslijepila nas je Premijer liga. Mislimo da smo najbolji na svijetu po talentu. Nismo. Potpuno zavisimo od stranih igrača i trenera. Nismo dobri kao što mislimo da jesmo", rekao je Širer. 

On je u razgovoru za BBC kazao kako ga je FA prije četiri godine odbila na razgovoru za posao.

"Kazali su da sam mlad. Zaposlili su iskusnog trenera i platili ga cijelo bogatstvo. I dalje me zanima posao engleskog selektora", rekao je legendarani napadač Njukasla.

Selektor mlade reprezentacije Garet Sautgejt je prvi kandidat za nasljednika Hodžsona, navode engleski mediji. Među kandidatima je i trener Vest Hema Slaven Bilić.

Bivši reprezentativac Rio Ferdinand takođe je predstavu Engleske nazvao katastrofom: 

"To je bilo sramotno. Kada dođeš na turnir i ne znaš ko su ti najbolji igrači i formacija, upašćeš u probleme", naveo je Ferdinand.  

Nekadašnji igrač Gordog Albiona Džermejn Dženas je rekao: "Mislim da je ovo Islandu bila najlakša utakmica na Euru. Nisu dali Engleskoj ni vremena ni prostora. Više su htjeli pobjedu. Bili su jači u duelima, radili su jedni za druge", konstatovao je on. 

foto: BBC

 

Portal Analitika