Fudbal

Islanđani: Ronaldo, da li smijemo sada da slavimo?

Reprezentacija Islanda apsolutni je hit od starta Evropskog prvenstva, ali očigledno da samo debitansko učešće nije bilo dovoljno za potomke Odina i Lokija.
Islanđani: Ronaldo, da li smijemo sada da slavimo?
Portal AnalitikaIzvor

'Vikinzi' su u poneđeljak uveče šokirali kompletan svijet, jednom od najvećih senzacija u novijoj fudbalskoj istoriji – izbacivši Englesku u osmini finala.

'Gordi Albion' poveo je već u četvrtom minutu, preko Vejna Runija iz opravdano dosuđenog penala, ali su najprije Ragnar Sigurdson dva minuta kasnije i Kolebein Siktorson već u 18. donijeli apsolutni preokret svom timu. Englezi su do kraja susreta pokušavali da stignu do izjednačenja, ali su djelovali poprilično bezvoljno i bez prave šanse za pogodak. 

Islanđani tako i dalje ne znaju za poraz na svom debiju na velikoj sceni, pošto su u grupnoj fazi savladali Austriju (2:1), odnosno remizirali dva puta sa Mađarskom (1:1) i Portugalom (1:1).

Upravo su poslije prvog susreta na Završnom turniru i došli u centar pažnje, kada je Kristijano Ronaldo bio iznerviran rezultatom, ali i slavljem Iislanđana koje je uslijedilo. 

On se tada čudio, istakavši da mu nije jasna tolika radost, kao da su osvojili nešto, a oni su ga sada 'kulturno' pitali da li smiju da proslave prolaz među najboljih osam selekcija Evrope. Bajka 'Vikinga' nastavlja da traje, a naredni stranu priče dobićemo u neđelju, kada od 21 čas budu igrali na stadionu Stad de France za prolaz u polufinale sa domaćinom Francuskom.

Portal Analitika