Društvo

Pavlović: Država šalje pogrešnu poruku građanima

Javno pozivamo Agenciju za sprečavanje korupcije da se pozabavi slučajem 'Ramada' i na taj način počne da se napokon miješa u svoj posao. Nedopustivo je da ustanova koja je dužna da zaštiti 'zviždače' ostane nijema na ovo što se dešava'', reakcija je GO Pokreta za promjene.
Pavlović: Država šalje pogrešnu poruku  građanima
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi član ovog pokreta, Iva Pavlović, potrebno je uputiti svu moguću podršku samohranoj maci dvoje djece koja je zahvaljujući, kako kaže, bahatom odnosu prema državnom novcu ostala bez posla.

''Smatramo da država šalje pogrešnu poruku  građanima, jer umjesto da se kazne oni koji vrše nezakonite radnje, kažnjavaju se oni koji ih otkriju. Menadžerka hotela Ramada je ujedno i građanski aktivista, poznata u javnosti po svojim nesebičnim djelima, te izgleda da u ovom slučaju stradaju oni koji svojim radom čine da društvo u cjelini bude bolje a ne oni koji zloupotrebljavaju državne resurse.'', kazala je Pavlović.

Prema njenim riječima ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju, ali smatra da je vrijeme da se zajednički stane na put pljački i korupciji, te da se kazne oni koji svojim postupcima čine da nezakonitosti postanu javne.

''Za ovakve afere se u uređenim državama odgovara, a ministri podnose ostavku . U ovom slučaju to bi morao biti ministar Ivan Brajović koji je iz sredstava Željeznice Crne Gore platio skup svoje partije u već spomenutom hotelu.  Odgovornost za ovaj slučaj sigurno ne snosi majka dvoje djece, koja svoj posao obavlja profesionalno, već oni koji su znali a nisu reagovali'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika