Region

Kotoraninu devet i po godina zatvora

Apelacioni sud pravosnažno je osudio na devet i po godina zatvora Kotoranina Ivana Pavlovića, zvanog Iker, zbog krijumčaranja kokaina iz zemalja Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.
Kotoraninu devet i po godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Istom odlukom potvrđena je i kazna od osam godina zatvora njegovom saradniku Velimiru Krivokapiću, kao i oslobađajuća presuda Branislavu Čoleviću, navodi se u presudi, prenose srpski mediji.

Zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu i naložio da se Pavloviću ponovo sudi zbog falsifikovanog pasoša.

Pavlović je osuđen jer je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. godine nabavljala kokain u Argentini i Brazilu, koji je zatim pomoću mornara, koje je angažovao, prekookeanskim brodovima prevožen do luka u Italiji, Belgiji i Holandiji. Pripadnici policije ove tri zemlje tada su zaplijenili 274 kilograma kokaina, ''ulične'' vrijednosti oko 50 miliona eura.

Pavlović je uhapšen u julu 2009. godine, samo tri dana pošto je ispod njegovog automobila marke ''maserati'' podmetnut eksploziv u garaži u centru Beograda, koji je otkrila njegova supruga kad je htjela da ga izveze iz podzemne garaže ''Pionirski park''. Pavlović je nedugo zatim uhapšen, a pušten je iz pritvora 2013. godine, pošto je sudu položio jemstvo od 600.000 eura, za odbranu sa slobode, kao garanciju da u toku postupka neće pobjeći. (alo)

Portal Analitika