Politika

Samo Jonica uz Milića u poslaničkom klubu

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić izgubio je većinu u poslaničkom klubu, nakon što je uz njega jedino stala poslanica te stranke Snežana Jonica, saznaje Pobjeda. Poslanički klub SNP-a nakon raskola u toj partiji, kada je formirana Demokratska Crna Gora Alekse Bečića, broji šest poslanika i pored Milića i Jonice sačinjavaju ga poslanici Aleksandar Damjanović, Danko Šarančić, Danijela Marković i Radosav Nišavić.
Samo Jonica uz Milića u poslaničkom klubu
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Milić računa na većinu u Glavnom odboru koji, po Statutu SNP-a može da pokrene pitanje povjerenja predsjedniku partije. Međutim, i pored najava Milića, sjednica Glavnog odbora još nije zakazana.

Krizu u stranci koja tinja još od Kongresa održanog krajem 2014. godine, otvorio je šef poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović, otkrivši javnosti detalje sa neformalnog sastanka na kojem je dio funkcionera eksplicitno zatražio ostavku Milića. Damjanović je uz Aleksu Bečića bio Milićev protivkandidat na prošlom Kongresu.

- Bio je sastanak grupe zabrinutih predstavnika stranke, iznijeli smo predloge da se stvari moraju rješavati radikalno – rekao je Damjanović. Po tumačenju izvora Pobjede iz SNP-a,“radikalno rješavanje“ znači: ili ostavka Milića ili novi raskol u SNP-a.

Sastanak

Neformalnom sastanku održanom prije desetak dana, prema saznanjima Pobjede, prisustvovao je poslanički klub izuzev Snežane Jonice, kao i predsjednici najvećih opštinskih odbora, ali i sam predsjednik Milić.

Na sastanku je od većine učesnika, kao i poslanika zatražena ostavka Milića uz optužbe na račun vođenja stranke, ali i neprincipijelnog ponašanja tokom pregovora o Sporazumu o slobodnim i fer izborima, ali i leks specijalistu.

Miliću se zamjera što se, kada je već SNP potpisao Sporazum, nije izborio za pozicije stranačkih kandidata unutar sistema kontrole, ali i podjele vlasti.

Nezadovoljna grupacija u stranci smatra da je na taj način propuštena šansa da se osnaži rejting stranke.

- Partija se za vrijeme Milićevog mandata dva puta cijepala, finansijska situacija je jako loša, a poslanica iz Bara kadruje partijom sa osvojenih svega hiljadu glasova – rekao je izvor Pobjede.

Izvor: Pobjeda

Foto: dan.co.me

Portal Analitika