Fudbal

EURO: Šok u Nici, Island eliminisao Englesku! (VIDEO)

Senzacija u Nici! Fudbaleri Island napravili su nevjerovatan rezultat, eliminisali su Englesku u osmini finala Evropskog prvenstva, slavivši 2:1 u svom debiju na velikim takmičenjima! Islanđane sada čeka još jedan spektakl, jer će u borbi za polufinale igrati sa domaćinom Francuskom!
EURO: Šok u Nici, Island eliminisao Englesku! (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Mnogi su smatrali da će Engleska napuniti njihovu mrežu, posebno poslije ranog gola koji je već u četvrtom minutu sa penala postigao Vejn Runi. Ipak, Island je odigrao još jedan herojski meč, uspio je da preokrene već u prvom poluvremenu golovima Rajnara Sigurdsona u 6. i Sigtorsona u 18. minutu. 

U preostalom dijelu utakmice Engleska nije pronašla rješenje za fanatičnu borbenost rivala. U većem dijelu meča 11 igrača Islanda bilo je iza lopte, a tim Roja Hodžsona nije imao ideju kako da probije taj bedem. 

ENGLESKA - ISLAND 1:2 (1:2)

/Runi 4' penal - R. Sigurdson 6', Sigtorson 18'/

Stadion: Alijanc Rivijera u Nici

Kapacitet: 42.115

Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

ENGLESKA (4-3-3): Hart – Voker, Kejhil, Smoling, Rouz – Dajer (od 46. Vilšir), Runi ( od 87. Rašford), Ali – Staridž, Kejn, Sterling (od 60. Vardi).

ISLAND (4-4-2): Haldorson – Sevarson, Arnason, R. Sigurdson, Skulason – Gudmundson, Gunarson, G. Sigurdson, B. Bjarnarson – Bodvarson ( od 89. Trauston), Sigtorson (od 76. E. Bjarnarson).

Portal Analitika