Fudbal

Kadeti sa velikim ambicijama u Poljskoj

Kadetska reprezentacija okupila se u Podgorici i otputovala u Tivat gdje će odraditi pripreme za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje je na programu od 12. do 20. avgusta. Na spisku selektora Mladena Ostojića su 22 igrača koji će konkurisati za 12 mjesta na šampionatu na kojem ''crveni'' imaju visoke ambicije, s obzirom na veliki talenet koji posjeduje ova generacija igrača.
Kadeti sa velikim ambicijama u Poljskoj
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od aduta našeg nacionalnog tima Igor Drobnjak vjeruje da ekipa uz kvalitetne pripreme i timski duh može da ostvari visok plasman u Poljskoj. Crna Gora je u grupi C sa Litvanijom, Francuskom i Bosnom i Hercegovinom, sve selekcije izboriće plasman u eliminacionu rundu u kojoj će prvoplasirani igrati protiv četvrtoplasiranih, a drugoplasirani protiv trećeplasiranih iz četiri grupe.

- Bilo je planirano da na spisku bude 18 igrača, ali sam nakon razgovora sa prethodnim selektorom Dušanom Dubljevićem i zbog činjenice da sam novi selektor, došao do zaključka da je bolje da ga proširimo za četiri imena. Mislim da su na spisku najbolji igrači koje Crna Gora ima u ovom uzrastu. Imamo skoro mjesec i po priprema, organizovane su na najbolji način u Tivtu i imamo šest kontrolnih utakmica. Već 10. i 11. jula očekuju nas dueli u gostima protiv Hrvatske, 22, 23. i 24. jula imamo turnir u Tivtu na kojem će nastupiti Bosna i Hercegovina i Turska, a završne provjere imamo 1. i 2. avgusta protiv Bosne i Hercegovine – kazao je Ostojić.

Jedan od igrača koji će biti adut naše reprezentacije na šampionatu u Poljskoj je član Budućnost Volija Igor Drobnjak, koji kaže da ''crveni'' imaju velike ambicije.

- Svi smo dobro raspoloženi i spremni za naporan rad koji nas očekuje u Tivtu. Trudićemo se da dostignemo nivo forme koji posjeduju i ostale ekipe koje će nastupiti na šampionatu. U grupi smo sa Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom i Francuskom i biće teško. Bosna i Hercegovina i Litvanija su prošle godine igrale u finalu Evropskog prvenstva, a Francuska je velesila u svim uzrastima. Grupa je teška, ali nemamo strah ni od jednog protivnika i ako budemo igrali kao tim i dobro se spremim, vjerujem da možemo da se borimo i za medalju – rekao je Drobnjak.

Pored Drobnjaka, na spisku selektora Ostojića su Nikola Pešić (Mornar), Jovan Kljajić (Play Off), Andrej Vulević (Sutjeska), Stefan Vlahović (Joker), Viktor Vujisić (Gorštak), Danilo Brnović (Budućnost Voli),Dimitrije Radusinović (Budućnost Voli), Nikola Žižić (Barselona), Aleksa Jovanović (Joker), Božidar Labović (Mornar), Nikola Tončić (MNE Team), Novak Obradović (Primorje), Đorđije Marinović (Joker),Vlado Marljukić (Mornar), Mileta Bošković (Centar), Danijel Marsenić (Danska), Petar Krivokapić (Orion),Sava Razić (Cilento Basket Agropoli, Italija), Bojan Tomašević (Crvena zvezda), Pavle Đurišić (Pion Bino) iAleksandar Marojević (MNE team).

Portal Analitika