Fudbal

EURO: Evropa dobija novog prvaka, Italija izbacila Španiju! (VIDEO)

Evropa će dobiti novog fudbalskog šampiona! Aktuelni prvaci Španci zaustavljeni su u osmini finala, a na put ''crvenoj furiji'' stali su Italijani koji su slavili 2:0, pa će u četvrtfinalu igrati još jedan klasik, sa reprezentacijom Njemačke! Ovo je bila ujedno i repriza finala prošlog Evropskog prvenstva u kojem je Španija deklasirala Italiju 4:0.
EURO: Evropa dobija novog prvaka, Italija izbacila Španiju! (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Italijani su bili mnogo konkretniji, a do prednosti su stigli u 33. minutu kada je Kjelini natrčao na odbitak i zatresao mrežu. 

U nastavku meča Italija je iskusno čuvala rezultat, a Španija je tek u posljednjih 20-ak minuta zaigrala kako se očekivalo. Ipak, Nolito, Pike, Ramos i Aduriz nijesu bili precizni, pa je Gracijano Pele u posljednjem minutu ovjerio prolaz Italije u četvrtfinale.

ITALIJA – ŠPANIJA 2:0 (1:0)

/Kjelini 33, Pele 90/

Stadion: Francuska u Parizu

Kapacitet: 81.338

Sudija: Čunejt Čakir (Turska)

ITALIJA (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Florenci (od 84. Darmijan), De Rosi (od 53. Mota), Parolo, Đakerini, De Šiljo - Eder (od 82. Insinje), Pele.

ŠPANIJA (4-4-2): De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba - Buksets, Fabregas, Inijesta, Silva - Nolito (od 46. Aduric, od 81. Pedro), Morata (od 70. Vaskez).

Portal Analitika