Društvo

Komisija: Pali helikopter redovno održavan

Komisija za ispitivanje pada helikoptera "Gazela" Vojske Crne Gore, koji se dogodio 10.juna, utvrdila je da je letjelica redovno održavana, u skladu sa propisima proizvođača. Iz Ministarstva odbrane su istakli da posada još uvijek na liječenju, te da je potpukovnik Miroljub Antanasijević pušten kući, dok je stanje pukovnika Namika Arifovića složeno i da se on i dalje nalazi u Kliničkom centru.
Komisija: Pali helikopter redovno održavan
Portal AnalitikaIzvor

"Komisija je utvrdila da je helikopter od dana proizvodnje, 8. 4, 1991, imao ukupno 842,20 časova naleta, a tokom maja i juna 2016. 32,25 časova naleta, kao i da je redovno održavan, u skladu sa propisima proizvođača.Komisija je tokom utvrđivanja uzroka udesa vazduhoplova uzela u obzir raspoloživu dokumentaciju, materijalne dokaze, izjavu jednog člana posade vazduhoplova, izjave očevidaca udesa, lica odgovornih za planiranje, organizovanje i rukovođenje letjenjem i tehničkog osoblja koje je pripremilo vazduhoplov za let", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su istakli, zaključci i kompletna dokumentacija iz rada Komisije o tom događaju biće odmah dostavljena nadležnom Višem državnom tužiocu, kojem će Ministarstvo odbrane, u slučaju potrebe, predstaviti i sve dodatne informacije.

"Ministarstvo odbrane i VCG koriste ovu priliku da se zahvale svim građanima koji su na mjestu udesa učestvovali u spašavanju posade, a pripadnicima nadležnih državnih službi i medicinskom osoblju na brzoj i profesionalnoj reakciji", saopštili su iz Ministarstva.

Portal Analitika