Društvo

''Sistem 48“: Prijava i rješavanje komunalnih kroz dva dana

Građani opštine Herceg Novi od danas imaju mogućnost da putem raznovrsnih kanala komunikacije prijave komunalne kvarove i infrastrukturne probleme u Opštini i da za 48 sati dobiju rješenje i odgovor.
''Sistem 48“: Prijava i rješavanje komunalnih kroz dva dana
Portal AnalitikaIzvor

Korisnici ''Sistema 48'' mogu da prijave problem putem mejla, sms poruke, pristupom web aplikaciji ili pozivom Call centru na broj 19800. 

U saopštenju navode da se radi o tehnologiji poznatoj u okruženju,a koja je u nekim segmentima unaprijeđena pri čemu je uzet u obzir stav samih građana kao i javnih preduzeća. ''Zapravo, to je oblik komunikacije građana, lokalne uprave i svih subjekata kojima je osnivač Opština Herceg Novi. Suština „Sistema 48” je da se kroz višestruke kanale komunikacija prijavljuju određeni problemi što omogućava isti tretman svima'' , rekao je potpredsjednik Opštine Dragan Janković na konferencije za medije ovim povodom. 

"Sigurni smo da će novi sistem omogućiti lakšu komunikaciju sa građanima, uz brzo, efikasno i profesionalno rješavanje problema na koje budu ukazali. Naravno, on će biti na usluzi i turistima, odnosno svima onima koji se nađu u Herceg Novom”, istakao je Janković.

Kako se navodi na sistemu se radi više od pola godine i on je u proteklom periodu testiran kako bi sada funkcionisao na najbolji način. Ovaj inovativni projekat Opštine dio je nove prakse i strategije koja se realizuje u našem gradu, koja treba da doprinese da Herceg Novi bude još uređenija, uspješnija i razvijenija opština, na koju će građani biti ponosni.

Na konferenciji je govorio i Siniša Ćurčija, odgovoran za rad ove službe, objasnivši detalje vezane za korišćenje usluge.

"Cilj je da se u što kraće periodu da odgovor ili da se adekvatno riješi problem. Dovoljan je jedan telefonski poziv na 19800, sms, mejl ili popuna elektronskog obrasca da se prijavi problem, i odgovor stiže za 48 sati. Operateri u call centru će u ljetnjem dijelu godine raditi svakog dana od 7 do 23 sata, a sve poruke koje stignu kada operateri nisu aktivni će se snimati i odmah ujutro prvog radnog dana biti zavedene i upućene nadležnim organima ili preduzećima. Ovim projektom želimo da pospješimo rad lokalne uprave i podignemo uslugu na viši nivo, kako bi naš grad bio jedan od tehnološki naprednih gradova u okruženju”, kazao je on.

Direktor preduzeća ''Komunalno stambeno'' Branislav Božović obratio se u ime onih koji su krajnji izvršioci zahtjeva i podijelio dobra iskustva iz perioda probnog rada “Sistema 48”.

''Ovo je sistem koji trebalo dodatno da unaprijedi naš rad i odnos prema korisinicima usluga – građanima, ali i da njima omogući da dobiju tačne i pravovremene informacije o našim aktivnostima'', poručio je Božović. 

Portal Analitika