Društvo

Božo Sarić spasio dječaka

Prevrtanje čamca sa sedam osoba u toku današnjeg nevremena, zahvaljujući Božu Sariću i njegovom sinu Matiji, imalo je srećan kraj za petogodišnjeg dječaka iz Bara U.V.
Božo Sarić spasio dječaka
Portal AnalitikaIzvor

Negdje poslije 15 sati, na jednu milju od Maljevika ka otvorenom moru prevrnuo se čamac sa sedmoro ljudi, među kojima je bio i sin vlasnika, dječak U.V. koji ne zna da pliva.

Vraćajući se gliserom sa Kraljičine plaže, Božo Sarić je uočio potapanje čamca i ljude koji su tražili pomoć. Okrenuo je svoje plovilo i pokušao da im se približi, ali zbog velikih talasa to nije bilo izvodljivo. Ipak, uspio je najvažnije – primakao se petogodišnjem dječaku i uz pomoć sina uspio nekako da ga izvuče na gliser. Ostalih šest nevoljnika, među kojima su bili i dječakovi roditelji, ostalo je da pluta u moru sa pojasevima za spašavanje, držeći se za ostatke svog čamca.

Božo je iz kabine pozvao Centar za vanrednu situaciju, prenio tačnu lokaciju gdje se nalaze ljudi kojima treba pomoć, i sa dječakom krenuo kući, da ga zbrine.   

Srećom, priča je imala sretan kraj, jer su dječakove roditelje, i ostala četiri člana posade prevrnutog čamca spasili pripadnici Službe traganja i spasavanja Uprave pomorske sigurnosti. Promrzli, ali ne i životno ugroženi, ponovo su se našli sa sinom nekih tri sata kasnije, u kući Sarića.  (Bar info)

Portal Analitika