Politika

NSD i DNP sa predsjednikom Dume

NSD i DNP uputili su saopštenje za javnost povodom njihovog susreta sa predsjednikom ruske državne Dume Sergeje Nariškinim. Saopštenje prenosimo u cjelini.
NSD i DNP sa predsjednikom Dume
Portal AnalitikaIzvor

“Delegcija NSD-a, DNP-a u okviru svog učešća na petnaestom Kongresu Jedinstvene Rusije obavila je razgovore sa predsjednikom državne Dume Sergejem Nariškinim.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru Milan Knežević se zahvalio predsjedniku Nariškinu na nedavno usvojenoj Rezoluciji koju su jednoglasno podržali svih 422 deputata državne Dume, a odnosi se i na društveno političku sitaciju u Crnoj Gori i neophodnost održavanja referenduma o eventualnom članstvu naše države u NATO. Lider DNP- a je govoreći o Balkanskom savezu vojno neutralnih država posebno naglasio ulogu Rusije u mogućoj realizaciji te inicijative, koja je u prethodnom periodu naišla na podršku političkih struktura u regionu kao osnovna pretpostavka mira i stabilnosti na Balkanu. Potpredsjednik NSD-a Strahinja Bulajić govoreći o dubokim istorijsko - državnim vezama Crne Gore i  Rusije, posebno je apostrofirao anticrnogorski čin Djukanovićevog režima koji je uveo sankcije Rusiji. Govoreći o ugroženosti pravoslavlja u Crnoj Gori, Strahinja Bulajić je potencirao opasnost državno proklamovanog projekta o tzv. izlasku iz istočno pravoslavnog civilizacijskog kruga koji podrazumijeva prekid sa duhovno istorijskim kontinuitetom Crne Gore, a čiji završni čin  bi trebalo da bude konačni obračun sa Mitropolijom crnogorsko primorskom. Bez obzira na složenost trenutnih odnosa između  zvanične Crne Gore i Rusije, na sastanku predstavnika NSD-a i DNP- a sa predsjednikom Dume Sergejem Nariškinim i potpredsjednikom Sergejem Željeznjakom zaključeno je da istorijske i bratske veze naša dva naroda predstavljaju neprocjenjiv zalog koji će doprinijeti, da nakon oktobarskih izbora, ubrzo dođe do njihove normalizacije”, navodi se u zajedničkom saopštenju NDP i DNP. 

Portal Analitika