Fudbal

EURO: Moćni Belgijanci razbili Mađarsku za 1/4 finale!

Fudbalska reprezentacija Belgije šesti je učesnik četvrtfinala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj - Tim Marka Vilmotsa pobijedio je u Tuluzu ekipu Mađarske sa 4:0 i u četvrtfinalu će igrati protiv Velsa.
EURO: Moćni Belgijanci razbili Mađarsku za 1/4 finale!
Portal AnalitikaIzvor

Prvi gol u 10. minutu postigao je Tobi Aldervejled, a u narednih sat vremena Belgijanci su promašili mnogo prilika. Mađarska ih ipak nije kaznila iako je imala nekoliko solidnih pokušaja, pa je u finišu primila još tri gola. 

U 77. minuut gol je postigao rezervista Batšuaji, dva minuta kasnije pogodio je i Eden Azar, a konačan rezultat je u posljednjem minutu postavio Karasko. Sada su Belgijanci možda i najveći favoriti da se iz ovog dijela kostura plasiraju u finale. Ukoliko savladaju Vels, u polufinalu će ih čekati pobjednik meča Portugal - Poljska.

MAĐARSKA – BELGIJA 0:4 (0:1)

/Aldervejreld 10, Bačuaj 78. Azar 80, Karasko 90/

Stadion: Munisipal u Tuluzu. Gledalaca: 33.100. Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

MAĐARSKA (4-2-3-1): Kiralji – Kadar, Guzmič, Juhas (Bode 79), Lang – Nađ, Gera (Elek od 46) – Lovrencič, Pinter (Nikolić od 75), Džudžak - Salaj

BELGIJA (4-2-3-1): Kurtoa – Menije, Aldervajrld, Vermalen, Vertongen – Vitcel, Najngolan - De Brujne, Mertens (Karasko od 70), Azar (Felaini 81) – Lukaku (Bačuaj od 76).

Portal Analitika