Društvo

UP: U dvije akcije na moru spašeno devet osoba

Službenici Uprave policije MUP-a - Stanice granične policije Bar imali su danas dvije uspješne akcije spasavanja na moru u kojima su spasili devet lica. Ovo je četvrta akcija spašavanja koju su ovi službenici izveli u proteklih deset dana, a u prethodne dvija akcije spasili su još tri lica, navodi se u saopštenju Uprave policije dostavljenom Portalu Analitika.
UP: U dvije akcije na moru spašeno devet osoba
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, SGP Bar je danas oko 16,30 časova primila obavještenje od Lučke kapetanije da je potrebna pomoć licima u vodi, naspram plaže Maljevik, koja se nalazi između Čanja i Sutomora. Policijski službenici SGP Bar su odmah po obavještenju isplovili sa plovilom i službenicima Uprave pomorske sigurnosti i na oko dvije nautičke milje od obale pronašli i iz mora izvukli sedam lica. Ova lica su se prethodno nalazila na čamcu koji je usljed nevremena potonuo. Lica su trasnportovana do prostorija Službe hitne medicinske pomoći u Baru gdje im je ukazana medicinska pomoć. Prema informacijama kojima raspolažemo, lica nisu životno ugrožena.

Deset minuta nakon izvlačenja ovih lica, SGP Bar je stigao novi poziv od Lučke kapetanije da je čamcu koji se nalazi u moru, naspram sutomorske plaže, potrebna pomoć. Službenici SGP Bar su se takođe sa plovilom i službenicima Uprave pomorske sigurnosti uputili ka tom mjestu i na oko dvije i po nautičke milje pronašli i izvukli čamac koji su talasi odvlačili ka pučini a na kojem su se nalazila dva lica. Ova dva lica takođe nisu povrijeđena.

Od ovih devet lica osam su iz Crne Gore dok je jedno iz Srbije.

Ovo nije prvi put da su službenici policije od početka sezone uspješno izveli akcije spasavanja. Podsjećamo da su prije deset dana, 16. juna 2016. godine, službenici SGP Bar iz mora, naspram lučkog akvatorija, izvukli dva maloljetna lica koja je struja odvukla ka otvorenom moru. Dan kasnije, naspram Crvene plaže u Baru izvukli su i spasli ruskog državljanina kojeg je takođe struja odvukla na pučinu. I ovim licima je pružena medicinska pomoć nakon koje nijesu zadržavani na liječenju, kaže se na kraju saopštenja Uprave policije.

Foto: Bar info

Portal Analitika