Svijet

FARAŽ: Predreferendumsko obećanje? To je bila greška

Lider desničarske partije UKIP i jedan od pokretača „Bregzita“ Najdžel Faraž priznao je da jedno od glavnih obećanja u svojoj kampanji jednostavno - ne može da ispuni!
FARAŽ: Predreferendumsko obećanje? To je bila greška
Portal AnalitikaIzvor

UKIP-ovci su u svojoj propagandi mjesecima „trubili“ kako 350 milijuna funti sedmično Britanija šalje u Evropsku uniju i da će u slučaju „Bregzita“ taj novac ići u britansko zdravstvo. Britanci su na kraju izglasali izlazak iz EU, a samo tri sata nakon proglašenja rezultata Faraž je priznao da je priča od 350 milijuna funti u zdravstvenom sistemu jedna obična - laž!

- Jednostavno to ne mogu da garantujem - rekao je Faraž i šokirao voditeljku emisije „Dobro jutro, Britanijo“ koja ga je podsjetila da je dobar dio od 17 miliona glasača koji su zaokružili izlaz iz Unije upravo to napravilo zbog obećanja.

- To je bila greška, nijesmo smjeli to da kažemo - smijao se Faraž koji se pokušao izvući uz objašnjenje da on to lično nikada nije rekao.

Voditeljka nije odustajala.

- Čekajte, 17 miliona je glasalo zbog vas između ostalog i zbog tog obećanja, a vi na kraju kažete da je to bila pogreška!?

- Tako je - mrtav-hladan je odgovorio Faraž.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Klix.ba/EPA

Portal Analitika