Politika

Beč podržava Crnu Goru

Beč podržava Crnu Goru u ostvarenju najvažnijih spoljno-političkih prioriteta, a naša zemlja je prepoznata kao pouzdan partner međunarodne zajednice, istakao je ministar odbrane i sporta Austrije Hans Peter Doskozilom na sastanku s crnogorskom koleginicom Milicom Pejanović Đurišić.
Beč podržava Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

"Austrijski ministar je pozdravio postojeće inicijative saradnje između ministarstava i vojski dvije zemlje i izrazio uvjerenje da će se partnerstvo nastaviti i u budućem periodu na svim nivoima. Doskozil je upoznao Pejanović-Đurišić sa aktivnostima koje se sprovode u austrijskom sektoru odbrane i bezbjednosti, a koje su uglavnom usmjerene na dalje usavršavanje i modernizaciju ovog sektora, čiji je krajnji cilj adekvatno reagovanje na aktuelne bezbjednosne izazove i prijetnje", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pejanović-Đurišić je upoznala ministra Doskozila sa prioritetnim aktivnostima Ministarstva odbrane i planovima za naredni period.

"Naglasila je značaj saradnje i partnerstva sa  Austrijom u sektoru odbrane, koja je uspostavljena odmah nakon obnavljanja crnogorske nezavisnosti. Ministarka je istakla uvjerenje da i današnja posjeta predstavlja dodatni impuls za nove inicijative zajedničkog djelovanja, te da uspješna vojna saradnja predstavlja garant partnerstva na svim drugim poljima Austrije i Crne Gore", navodi se u saopštenju MOD.

Ministarka je istakla da će naša zemlja nastaviti da bude stabilizujući faktor Zapadnog Balkana, naglasivši da je značajna podrška Austrije evropskim integracionim procesima.

Pejanović--Đurišič i Doskozil su se saglasili da je neophodno da evropske države zajedno reaguju na migrantsku krizum te da  pojedinačna nacionalna rješenja nijesu adekvatan odgovor.

rtcg.me

 

Portal Analitika