Društvo

Pokrenuta inicijativa da Šobić dobije Trinaestojulsku nagradu

Poštovaoci lika i djela Miladina Šobića pokrenuli su inicijativu da legendarni crnogorski kantautor postane kandidat za dobijanje najvećeg crnogorskog priznanja, Trinaestojulske nagrade.
Pokrenuta inicijativa da Šobić dobije Trinaestojulsku nagradu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Građani će biti u prilici da samoinicijativno organizuju prikupljanje potpisa za kandidaturu Miladina Šobića za dobijanje Trinaestojulske nagrade.

Potpisi se, kako navode autori inicijative, mogu skupljati u svakom gradu, omiljenom lokalu, firmi, na fakultetu..Popunjene formulare treba dostaviti Montenegro Pub-u na adresu Ul. Novice Cerovica 19, 81400 Nikšić. Takođe, organizatori ih mogu preuzeti u bilo kom gradu Crne Gore  kako bi bili sakupljeni i predati do četvrtka. Kontakt telefon je 069/870-005.

sobic-pab1

Poštovaoci Šobićevog muzičkog opusa, sinoć su u tom pabu i zvanično pokrenuli ovu inicijativu. Okupili su se oni koje je njegova muzika nadahnjivala i nadahnjuje i koji su večerašnjim prisustvom pokazali poštovanje prema našem velikom umjetniku.

Među prisutnima su bili potpredsjednik Skupštine Milutin Simović, predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, ministar kulture Pavle Goranović - ne kao funkcioneri, već kao prijatelji koji su predložili i pomogli da spontana ideja "od druga do druga" postane inicijativa za zvaničnu kandidaturu Šobića za dobijanje našeg najvećeg državnog priznanja.

RTCG; Foto: onogošt.me i telegraf.rs

Portal Analitika