Fudbal

Liverpul na pragu trećeg najskupljeg pojačanja u istoriji!

Liverpul steže obruč oko najvećeg pojačanja za ovo ljeto. Još u januaru su kaparisani Žoel Matip i Marko Grujić, poslije EP će potpisati Pjotr Zjelinski, a to je uvod za najskuplju akviziciju koja će doći ovog ljeta. U pitanju je Sadio Mane.
Liverpul na pragu trećeg najskupljeg pojačanja u istoriji!
Portal AnalitikaIzvor

Ofanzivac Sautemptona je velika želja Jirgena Klopa. Njemac je dugo vagao i imao nekoliko ideja kada je pozicija ofnazivnog veziste u pitanju, da bi na kraju pokazao prstom na Manea. Senegalac zadovoljava sve Klopove ukuse i sada je na Redsima da dobiju zeleno svijetlo iz Sautemptona. Već mjesec dana traju pregovori, a prema današnjim informacijama sa Ostrva, napravljen je veliki napredak i Mane je jako blizu selidbe na Enfild Roud.

Spekuliše se da će Liverpul platiti 30.000.000 funti za Manea što je po današnjem kursu sa padom funte, oko 37.500.000 eura. Sautempton je za svog ofanzivca prošlog ljeta tražio i 40.000.00 funti kada je Mančester Junajted bio zainteresovan, ali pristaće i na ponudu Liverpula.

Liverpul bi tako nastavio tradiciju dovođenja pojačanja iz Sautemptona. Sa Sent Meriz stadiona su u prethodne dvije godine doveli Adama Lalanu, Dejana Lovrena, Rikija Lamberta i Natanijela Klajna za koje su ukupno Svecima isplatili 80.000.000 eura.

Ukoliko Mane potpiše za sumu od 30.000.000 funti, postaće treće najskuplje pojačanje u istoriji Liverpula. Samo su Endi Kerol i Kristijan Benteke bili skuplji.

Mozzartsport.com

Portal Analitika