Košarka

Ibaka kod Vučevića!

Noć NBA drafta nije donijela vijesti samo momcima koji su čekali da budu izabrani, već i mnogima sa već ozbiljnim stažom preko Atlantika, a jedan od njih je i španski krilni centarSerž Ibaka. Njega su noćas Oklahoma Siti Tandersi trejdovali u Orlando Medžik za Viktora Oladipa, Ersana Iljasovu i Litvanca Domantasa Sabonisa. On će se tako pridružiti našem reprezentativcu Nikoli Vučeviću.
Ibaka kod Vučevića!
Portal AnalitikaIzvor

Upravo je Sabonisa, sina litvanske legende Arvidasa, Orlando izabrao kao 11. pika na ovogodišnjem draftu.

Ibaka je tokom prethodnih skoro sedam godina igranja za Oklahomu izrastao u jedno od najboljih odbrambenih igrača NBA lige, ali je u posljednje dvije sezone počeo da pada kada je u pitanju napad. U sezoni 2013/14 prosečno je bilježio 15,1 poen i 8,8 skokova, ali je u prošloj njegov učinak iznosio 12,6 poena i 6,8 skokova.

Sa druge strane Oladipo će Oklahomi dobro da „legne“ na poziciji beka šutera koji igra i sasvim dobru odbranu. Prosječno je biljležio 16 poena, 4,8 skokova i 3,9 asistencija prošle sezone.

Kada je u pitanju mladi Sabonis, on igra na poziciji krilnog centra, a prošle sezone je na Univerzitetu Gonzaga imao prosječan učinak od 17.6 poena i 11,8 skokova. Posljednji igrač uključen u ovaj trejd, Ersan Iljasova prethodnu sezonu proveo je u Detroitu i Orlandu sa košgeterskim učinkom od 10,4 poena.

Kako navode američki mediji, jasno je da ovim potezom Oklahoma, pored želje da stvori dovoljno prostora da potpiše novi ugovor sa prvom zvijezdom Kevinom Durentom, želi i da ojača konkurenciju na poziciji dvojke u ekipi. To je nešto što joj nedostaje još od 2012. godine kada je Džejms Harden trejdovan u Hjuston Roketse.

Portal Analitika