Svijet

ZBOGOM EU Tviteraši saglasni: Putin je pobjedio! Danas je on srećan čovjek

Glavna tema na Tviteru danas je svakako Bregzit. Mišljenja su različita oko toga da li je odluka Britanaca loša ili dobra. Ipak, korisnici Tvitera su saglasni u jednom - ovo je diplomatska pobjeda Vladimira Putina i on je, kako mnogi tvrde, sigurno danas veoma srećan čovjek.
ZBOGOM EU Tviteraši saglasni: Putin je pobjedio! Danas je on srećan čovjek
Portal AnalitikaIzvor

U prilog Tviterašima ide i izjava bivšeg američkog ambasadora u Rusiji Majkla Mekfola koji smatra da su rezultati referenduma za izlazak Velike Britanije iz EU velika pobjeda “za spoljnu politiku predsjednika Rusije Vladimira Putina".

"Danas je velika pobjeda za spoljnopolitičke ciljeve Putina. Odajte mu priznanje“, napisao je na svom tviter nalogu bivši ambasador SAD u Moskvi.

Američka tv mreža Foks je izvještavajući o Bregzitu napravila kardinalnu grešku. Ova TV kuća je naime javila da je Velika Britanija izglasala izlazak "iz Ujedinjenih nacija".

Ministar inostranih poslova Austrije  Sebastijan Kurc kaže nakon referenduma o istupanju Velike Britanije iz EU da će Unija opstati, ali da mora da se mijenja.

On je istakao da će EU preživjeti, ali da je potrebno da se brzo reformiše, kako se takav referendum ne bi ponovio u drugim članicama.

Sa druge strane, predsjednica francuske ultradesničarske partije Nacionalni front, Marin Le Pen, pozdravila je danas odluku Britanije da napusti EU i pozvala na održavanje referenduma i u Francuskoj.

"Pobjeda za slobodu! Kao što sam godinama tražila, sada moramo da imamo isti referendum u Francuskoj i drugim zemljama EU", objavila je Le Pen na Tviteru.

Najveće šanse da naslijedi Kamerona kladioničari daju Borisu Džonsonu nekadašnjem gradonačelniku Londona javlja Rojters.

Portal Analitika