Politika

Katnić nadležan za optužbe o zapošljavanju u MUP-u

– Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević proširio je optužbe protiv ministra finansija Raška Konjevića, tvrdeći da posjeduje dokumenta na osnovu kojih se dokazuje da je Konjević, dok je bio na čelu resora unutrašnjih poslova, od decembra 2012. do 18 februara 2016. godine „zaposlio oko 400 ljudi u policiji, uglavnom članova SDP-a“.
Katnić nadležan za optužbe o zapošljavanju u MUP-u
Portal AnalitikaIzvor

Prema zakonskim rješenjima, za optužbe poslanika DF-a Milana Kneževića o partijskom zapošljavanju u Ministrastvu unutrašnjih poslova u vrijeme dok se na čelu tog resora nalazio Raško Konjević nadležno je Specijalno tužilaštvo jer se radi o postupanjima javnog funkcionera.  To znači da bi slučaj - ukoliko u njemu bude elemenata krivičnog djela - najvjerovatnije preuzeo glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Konjević je prije dva dana u saopštenju dostavljenom Pobjedi pozvao vrhovnog i specijalnog državnog tužioca da ispitaju sve navode koje je u Skupštini Crne Gore iznio poslanik Milan Knežević.  

Javni poziv Konjevića nije spriječio Kneževića koji je ponovo, na sjednici Skupštine, optužio Konjevića za partijsko zapošljavanje.

- Pitam ove nezavisne medije - da li ćete gospodo zatražiti primjerak ovih odluka. Pošto non-stop govorite o izbornim zloupotrebama, evo DF je otkrio više zloupotreba nego Vlada izbornog ogolićenja. Pošto nećete, sve ove odluke ćemo, iz dana u dan, objavljivati na Fejsbuk stranici DNP-a - rekao je Knežević.

On je pozvao Konjevića da podnese ostavku „i jednom u životu održi riječ“.

- Pozivam državnog tužioca, pozivam i Konjevićevog nasljednika Gorana Danilovića da uhapsi i procesuira, pozivam njega da podnese ostavku. I svi ćute - rekao je Knežević, koji je naglasio da će biti prinuđen da sve pošalje američkoj ambasadorki Margaret Uehara.

- Ona mi je posljednji spas. Pa možete misliti koliko sam očajan - ironično je dodao Knežević.                     

DNP na Fejsbuku: Dokaz o nezakonitom zapošljavanju

Demokratska narodna partija objavila je na svojoj Fejsbuk stranici faksimil odluke o, kako se navodi, nezakonitom zapošljavanju u MUP-u.

- Kada je razriješen sa dužnosti, 18. februara, Raško Konjević donosi odluku o izboru L.S. jedanestoplasiranog kandidata sa rang liste za izbor kandidata - policajac u stanici policije. U obrazloženju piše sljedeće: Uprava za kadrove za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova dana 26.09.2015. godine raspisala javni oglas za radno mjesto: policajac u stanici policije, odjeljenje Bezbjednost, za osam izvršilaca na neodređeno vrijeme.

Ako je raspisan konkurs za osam izvršilaca na neodređeno vrijeme, kako je mogao da bude izabran jedanastoplasirani kandidat. Znači, prima se osam, a izabira jedanaestoplasiran, navodi se na stranici Demokratske narodne partije. (Pobjeda)

 

Portal Analitika