Crna hronika

Počelo suđenje optuženom za napad na sina advokata Vladana Bojića

Zoran Pajović juče je u Osnovnom sudu bio kategoričan da 3. aprila nije slomio nos dvanaestogodišnjem dječaku – sinu advokata Vladana Bojića, već ga je, kako kaže, sa dva prsta zakačio po bradi.
Počelo suđenje optuženom za napad na sina advokata Vladana Bojića
Portal AnalitikaIzvor

Pajović se optužnim prijedlogom tereti da je maloljetniku nanio teške tjelesne povrede.

- Želio sam da upozorim Bojićevog sina i njegovog druga da ostave mog dječaka na miru. Sjedio sam u kafiću i vidio kada su došli i počeli da ga maltretiraju verbalno. Da su to bili njegovi vršnjaci, ja ne bih reagovao, ali oni su deset godina stariji od njega - ispričao je Pajović.

Nakon toga je, kako kaže, vidio da su njegovog sina gađali limenkom i pozvao ih je da dođu.

- Dva dječaka su se svađala ko će da mu uzme biciklo da bi ga kasnije odnijeli do podzemne garaže. Ja sam im prišao s leđa i podigao ton, pokušavajući da ih verbalno zatrašim. Uhvatio sam ih za majice i pitao kako mogu da maltretiraju dijete od četiri godine – ispričao je Pajović.

Dodao je da nije sklon nasilničkom ponašanju, te i da je vidio da je maloljetnik tako povrijeđen odmah bi ga odveo u Urgentni centar.

Odgovarajući na pitanje tužiteljke Jelene Protić, kazao je da nije upozoravao dječake da mu ne maltretiraju sina.

- Mislio sam da je dovoljno to što znaju da sam tu i da će prestati - dodao je Pajović.

Na pitanje punomoćnika Bojićevog sina, advokata  Mitra Perovića, zašto niko od porodice nije reagovao na to navodno višegodišnje maltretiranje, Pajović je kazao da ih je njegova tašta upozoravala.

Branilac Pajovića, advokat Jovan Samardžić, tražio je da se iz postupka izdvoji medicinska dokumentacija o povredam Bojićevog sina jer je ,,nevaljan dokaz“.

Tužiteljka i zastupnici dječaka usprotivili su se prijedlozima odbrane, uz obrazloženje da je dokumentacija pribavljena u skladu sa zakonom.

Suđenje se nastavlja 26. septembra.

 

Bojić: Istina će izaći na vidjelo

Advokat Vladan Bojić kazao je da će istina izaći na vidjelo te da će i javnost vidjeti ,,o kakvoj se osobi radi“.

- Nikad prizemnije osmišljenu lažnu odbranu i toliku količinu laži nijesam čuo. Kakva mu je odbrana, takav je i on. Istina će izaći na vidjelo i vidjeće se na šta je sve spreman - dodao je Bojić. (Pobjeda)

Portal Analitika