Društvo

Univerzitet Mediteran slavi deceniju postojanja

Univerzitet „Mediteran“, prvi privatni Univerzitet u Crnoj Gori, svečano je obilježio deceniju rada i postojanja.
Univerzitet Mediteran slavi deceniju postojanja
Portal AnalitikaIzvor

„Cilj našeg Univerziteta  je omogućiti mladim ljudima vještine koje će ih osposobiti da budu globalno konkurentni,  uspješni i zaposleni,  i time da u pravom trenutku  daju  svoj kreativni i jako bitan doprinos društvu”, kazao je osnivač Univerziteta dr Duško Knežević.

Knežević je, zahvalio Vladi Crne Gore, pojedincima i institucijama zaslužnim za razvoj Univerziteta, ističući podatak da “Mediteran” ima 42 počasna doktora, među kojima su bivši Predsjednik SAD - Bil Klinton, marketinški guru Filip Kotler, vodeći ekonomista Svjetske banke Željko Bogetić i  profesor Slobodan Unković. Najavio je i  izgradnju novog  kampusa Univerziteta Mediteran kao i otvaranje koledža za studije  na engleskom jeziku.

U okviru svečanog programa, u novoj zgradi Univerziteta, na Starom aerodromu, otvorena je i izložba najboljih studentskih radova iz oblasti dizajna i audio-vizuelne produkcije "FVU.Poligraf.16". Dodijeljene su diplome professor emeritus, kao i zahvalnice istaknutim profesorima koji su doprinijeli utemeljenju i razvoju fakulteta i Univerziteta. U muzičkom dijelu programa nastupila je prof. Žana Marinković s Muzičke akademije.

Izložbu „FVU.Poligraf.16“ otvorio je prof. dr Aleksandar Čilikov.

Portal Analitika