Crna hronika

U Baru oduzeta dva pištolja

Službenici barske policije zaplijenili su danas dva pištolja, i podnijeli krivičnu prijavu protiv sugrađanina R.B. (31) zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
U Baru oduzeta dva pištolja
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti Bar su od 19. maja do danas preduzeli više aktivnosti u cilju pronalaska i oduzimanja oružja i municije u ilegalnom posjedu građana, koje su rezultirale pronalaskom sedam pištolja, puške sa optičkim nišanom i veće količine municije kod pet osoba.

“S tim u vezi, policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Baru, a postupajući po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretrese na više lokacija”, kaže se u saopštenju. 

Navodi se da su službenici CB Bar danas pretresli stan i druge prostorije koje koristi R.B. i pronašli pištolj marke „M57“ cal 7,62mm, dva okvira bez municije kao i gasni pištolj marke „Ekol“ cal 9 mm.

Policija je o događaju obavijestila ODT u Baru, koji je naložio da se protiv R.B. podnese krivična prijava zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije navode da su službenici CB Bar ranije kod četiri osobe pronašli i oduzeli tri pištolja, pušku sa optičkim nišanom, dva startna pištolja, električni paralizator, dva okvira sa mecima, kao i veću količinu municije u ilegalnom posjedu. 

“Protiv tri lica podnijete su krivične prijave ODT-u zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv jednog je podnijeta prekršajna prijava Područnom organu za prekršaje u Baru zbog prekršaja iz Zakona o oružju, dok je protiv jednog, protiv kojeg je podnijeta krivična prijava, podnijeta i prekršajna”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su poručili da će njihovi službenici i u narednom periodu preduzimati zakonom predviđene mjere i radnje u cilju pronalaženja i oduzimanja vatrenog oružija u ilegalnom posjedu građana i procesuiranja krivičnih i prekršajnih prijava protiv tih osoba.

Portal Analitika